Azilul de bătrâni de la Vintilă Vodă a secătuit vistieria Primăriei însă a meritat. Cel puțin așa susține primarul localității, Constantun Petcu, care a ținut morțiș ca după desființarea spitalului din localitate, la ordinul ministrului Sănătății, unitatea să nu se închidă definitiv ci să devină așezământ pentru vârstnicii fără familii ori cu rudele aflate la depărtare.
Iar eforturile și cheltuielile au meritat pe deplin, spune primarul, chiar dacă acum în conturile Primăriei nu mai e nici măcar un leu.
”Din punct de vedere financiar, din partea Primăriei Vintila Vodă efortul financiar a fost de aproape 2 miliarde de lei vechi iar un miliard de lei vechi au fost din contul fostului spital. Am executat lucrări de îmbunătățire, căldură, apă caldă, zugrăvit, mobilier nou în totalitate, lenjerii și saltele noi, am construit băi noi, pentru că erau în structura spitalului dar nu suficiente așa cum este necesar într-un cămin de bătrâni”, ne-a declarat primarul din Vintilă Vodă, Constantin Petcu.
La acest moment, la două luni de la deschidere, azilul funcționează deja la capacitate maximă, toate cele 47 de locuri fiind ocupate.
” Lucrăm la capacitate maximă, s-au ocupat deja toate cele 47 de locuri. Condițiile sunt foarte bune și ne bucurăm de orice ajutor în sensul că Ministerul Muncii a plătit serviciile și doar în ultimele două săptămâni au rămas restanțe. Suntem bucurosi că am primit oameni bolnavi care nu se puteau ridica din pat și acum îi văd bucuroși prin curte, dovadă că vin dintr-un mediu neprielnic și aici se regăsesc pe sine”, a adăugat primarul localității Vintilă Vodă, Constantin Petcu.
Printre persoanele asistate în acest centru se află inclusiv un fost economist în Ambasada României la Paris dar și o doamnă din localitatea Merei care a lucrat în securitatea statului.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.