Colegiul Agricol "C. Angelescu" Buzău (foto: angelescu.ro)

După ce a cântărit bine care ar fi cea mai bună alegere, Nicolae Vasile, unul dintre cei mai longevivi directori de liceu din judeţ, s-a retras de pe funcţia de conducere de la stat, pe care o ocupa în fruntea Colegiului Agricol „C. Angelescu” Buzău, pentru a se dedica altei poziţii de conducere, însă la privat, în propriul liceu particular, înfiinţat în urmă cu doi ani.

 

Inginer agronom, profesor cu gradul I şi cu titlul de doctor, Nicolae Vasile a invocat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), motive personale şi de sănătate, care nu îi mai permiteau să se ocupe şi de liceul a cărui conducere a preluat-o la începutul anilor ’90. În locul lui, director interimar este Daniela Codreanu, profesoară de informatică, doctor în inginerie mecanică. Conform ordinelor guvernamentale, postul încă nu poate fi scos la concurs, fiind blocat ca şi alte concursuri din sectorul bugetar.

 

Nicolae Vasile este şef peste singurul liceu particular din judeţ. Inspectat în primăvara acestui an de către reprezentanţii IŞJ, tânăra unitate de învăţământ a trecut cu brio verificările de rigoare. Lunga experienţă managerială, sprijinul din familie (soţia directorului este contabila şefă a IŞJ) şi răbdarea de a se lupta prin hăţişurile legislaţiei din domeniu l-au ajutat pe Nicolae Vasile să facă din învăţământ o afacere. Dar nu la stat, cum înţeleg unii, ci la privat, că aşa e corect şi legal.

 

S.D.

1 COMENTARIU

  1. Aşa se face:tace şi le face! Aşteptam de mult un asemenea moment. S-ar putea să realizeze ceea ce era şi rămâne necesar în învăţământ: competiţia!
    Un manager şcolar care are curajul să-şi ia soarta în propriile mâini, cu competenţa şi experienţa sa, are şanse să contribuie decisiv la revigorarea şcolii buzoiene! Îi doresc succes!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.