10, 3 % dintre buzoienii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 10.00, potrivit centralizărilor raportate de Biroul Electoral Județean.
Cu acest procent, Buzăul se află pe locul 14 la nivel național privind prezența la urne, media națională fiind de 9.05.
Inedit este faptul că, de această dată, cei care s-au prezentat în număr mai mare la vot sunt cei din mediul urban, 10, 61%, față de 10, 06, cât este prezența în mediul rural. La alegerile trecute, întotdeauna, oamenii de la țară erau cei care se prezentau în număr mai mare la vot.
În județul Buzău, cea mai mare prezenț la urne, până la ora 10.00 se înregistrează în localitatea Smeeni, unde prezența la urne este de aproape 30 la sută.
De asemenea, la secția amenajată la Monteoru, prezența la urne este ridicată, circa 275 de persoane votând pe listele suplimentare în timp ce pe cele permanente, situația e similară cu cea înregistrată la alegerile din 10 iunie.
La scrutinul de luna trecută, la alegerile locale, prezența la urne până la ora 10.00 era de 10,43 la sută, locul 9 pe țară, iar până la închiderea urnelor votaseră 63.95 la sută dintre buzoieni.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.