Boxerul profesionist Dănuţ Gheorghe a fost condamnat de Tribunalul Buzău la  10 ani de închisoare, pentru o lovitură mortală aplicată unui om de afaceri buzoian, în august  2010. Agresorul a primit perioada  maximă de 15 ani de închisoare însă, conform noilor legi în vigoare, pedeapsa  a fost redusă cu o treime  pentru că individul și-a recunoscut fapta.

Conform unui comunicat al Tribunalului Buzău, Dănuț Gheorghe a beneficiat de o reducere cu o treime a pedepsei datorită modificărilor aduse Codului de Procedură  Penală, prin Legea Micii Reforme, conform căreia dacă inculpatul își recunoaşte fapta, pedeapsa lui poate fi diminuată cu până la o treime.

Hotărârea Tribunalului Buzău nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Sentința dată zilele trecute de magistrații buzoeni îl obligă pe Dănuț Gheorghe și la plata cheltuielilor de judecată de 11.000 lei iar latura civilă  procesului a  fost separată de cea penală, urmând a se judeca la începutul lunii viitoare.

Boxerul  Dănuţ Gheorghe l-a lovit în dimineața zilei de 18 august 2010 pe omul de afaceri buzoian  Ştefan Bran, chiar la ieşirea din blocul în care acesta locuia, în cartierul Dorobanţi. Gheorghe i-a aplicat victimei o singură lovitură în urma căreia Ştefan Bran  a căzut cu capul de asfalt și a murit după două zile, pe patul de spital.

Agresorul a fost identificat câteva luni mai târziu și din  noiembrie anul trecut el este după gratii. Uciderea lui Ștefan Bran a venit în urma unei răzbunari din partea foștilor asociați ai buzoianului care s-au hotărât să angajeze câțiva indivizi care să îi dea o lecție celui care hotărâse să își deschidă o afacere proprie, similară celei în care fusese angajat până de curând.  Boxerul profesionist, Dănuţ Gheorghe, a fost  cooptat în afacerea criminală  de indivizii plătiți de foştii parteneri ai lui Bran, cu o seară înainte. Pentru fapta, boxerul  urma să primească o sumă de bani. Ceilalţi complici dar și cel care i-a tocmit pe bătăuşi, sunt cercetaţi de procurori într-un dosar separat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.