10 noi autospeciale vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” Buzău grație unui program european accesat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situații de Urgență. La finalul proiectului, aflat în desfășurare, Buzăul se va alege cu 10 autospeciale de ultimă generație după cum urmează: 3 autospeciale cu apă și spumă de mare capacitate, 3 autospeciale de capacitate medie, o autospecială pentru descarcerări grele, o ambulanță de reanimare și alte 2 ambulanțe de prim ajutor. Noile echipamente ar putea ajunge în curtea pompierilor buzoieni în termen de 6 luni dacă nu vor exista contestații la licitațiile care se vor demara. Conform comandantului ISU Buzău, colonelul Dănuț Nicolae, noile dotări, atât de așteptate de pompierii buzoieni, îi vor obliga pe aceștia să se perfecționeze, astfel încât să reușească să ducă la bun sfârșit angajamentele asumate prin proiectul respectiv: scurtarea timpului mediu de răspuns de la 15 la 10 minute în mediul urban și de la 45 la 35 de minute în mediul rural.
De asemenea, Nicolae a mai precizat că după venirea noilor echipamente, o parte din cele vechi, deși au vârste cuprinse între 27 și 33 de ani, nu vor lua drumul fierului vechi ci vor ajunge în exploatarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență care suferă din acest punct de vedere.
O altă etapă importantă a proiectului care se desfășoară la nivelul județelor Buzău, Vrancea, Brăila,Galați, Tulcea și Constanța, o reprezintă instrurea a aproape 300 de angajați din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, pentru a fi capabili să deservească echipamentele de ultimă generație. Instruirea va avea loc doar după ce în curtea inspectoratelor vor ajunge noile dotări.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.