UPDATE: Se oprește circulație pe DN2B pe raza județului Buzău până la limita cu județul Brăila

Cele 20 de mașini rămase blocate în nămeți pe drumul dintre Smeeni și Moisica au fost deblocate, oamenii putând să-și continue drumul după ce echipele Primăriei Smeeni au reușit degajarea șoselei.
Potrivit primarului localității Nicu Năstase, curățarea șoselei s-a realizat cu un utilaj aparținând Primăriei și cu oameni din comună, nu cu sprijinul celor de la Drumuri Județene, așa cum ar fi trebuit. Oamenii au pornit spre casele lor, fără a se înregistra vreun alt incident decât neplăcerea de a sta blocați în zăpadă zeci de minute.
Conform sursei citate, cei 40 de copii care se aflau în autobuzul ce s-a înzăpezit astăzi pe drumul spre satul Bălaia au fost trimiși spre casele lor, după ce s-a reușit deblocarea mașinii.
Singurii care au rămas la Smeeni sunt cei 60 de muncitori care ar fi trebuit să ajungă la Rușețu însă au rămas blocați cu autobuzul în comună. Ei vor înopta în școala din comuna Smeeni unde Primăria le-a pregătit două clase, urmând să ia masa la spitalul din comună.
Potrivit ultimei centralizări realizate de IPJ Buzău, la orele serii sunt blocate 10 drumuri județene și unul comunal.
Este vorba despre DJ 102H, care e blocat de la intersecţia cu DN2 E85 către Amaru şi de la Glodeanu Siliştea către Cârligu Mic, DJ 214A, blocat între Luciu – Ruşeţu, DJ 203N, blocat între Ruşeţu – Juguleanu, DJ 203E, blocat între Ruşeţu – Padina, – DJ 203K, blocat de la intersecţia cu DN2 E85 către Focşănei / între Săgeata – Robeasca. Alte tronsoane județele blocate în județul Buzău din cauza viscolului puternic care aduce zăpada pe carosabil sunt DJ 203I, blocat între Pogoanele – Cilibia, DJ 203G, blocat între Costeşti – Stâlpu, DJ 102L, blocat între Chiojdu – limita cu judeţul Prahova, -DJ 203C blocat între Florica şi intersecţia cu DN2 E85 și DJ 203D, de la ieşire din municipiul Buzău către Maxenu.
De asemenea, sunt închise DN2 E85 pe sectorul de drum cuprins între municipiul Buzău şi limita cu judeţul Ialomiţa, DN 2C de la Costeşti, Smeeni până la limita cu judeţul Ialomiţa și DN 22 Râmnicu Sărat până la limita cu judeţul Brăila.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.