Autoritățile județene au decis închiderea șoselei europene pe tot tronsonul aflat pe raza județului Buzău. Dacă în zona Mihăilești există un blocaj format din aproape 40 de tiruri și din circa 80 de autoturisme care au pătruns în drumul european după ce acesta a fost închis, pe sectorul de drum dintre Buzău și Râmnicu Sărat s-a format un strat de polei care a acoperit integral șoseaua, situația fiind îngreunată și de faptul că  mai multe autovehicule au ieșit în decor.
Prefectura a apelat deja la ajutorul Armatei, jandarmilor și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.  Armata a pus la dispoziție trei autospeciale 6×6 și 32 de militari, jandarmii au dislocat în zona Mihăilești 20 de persoane iar ISU Buzău acționează cu 18 pompieri. Toate efectivele dislocate în zonă acționează cu lopeți pentru degajarea drumului.  Vizibilitatea în zonă este sub 5 m iar vântul suflă cu viteze de până la 100 de km pe oră. Conform unei estimări a ISU Buzău, aproape 150 de persoane s-ar afla blocate la Mihălești. Jandarmii și pompierii încearcă să-i convingă pe oameni să-și abandoneze mașinile și să se cazeze în cele 90 de locuri de cazare puse la dispoziție de autoritățile județene la Mihăilești, Limpeziș și la Hanul Ovidiu, însă sunt mulți care refuză să-și lase autovehiculele în câmp și să se adăpostească de viscol. Înj special, tiriștii sunt cei care refuză să-și lase mașinile, invocând faptul că autotrenurile sunt pline cu marfă și nu le pot lăsa în câmp, pentru că riscă să se trezească fără bunurile pe care le transportă.
De asemenea, tot în cursul serii a fost închis și DN2B Buzău –Brăila unde din cauza zăpezii troienite pe șosea patru tiruri au derapat și au blocat drumul. În plus, sunt închise  DN2 E85 pe sectorul de drum cuprins între municipiul Buzău şi limita cu judeţul Ialomiţa, DN 2C de la Costeşti, Smeeni până la limita cu judeţul Ialomiţa și DN 22 Râmnicu Sărat până la limita cu judeţul Brăila dar și 11 drumuri județene și unul comunal, potrivit ultimei informări transmise de IPJ Buzău.

Tot din cauza vântului puternic, în această seară sunt nealimentate cu energie electrică nouă localități din județ. Este vorba despre  Spătaru, Glodeanu Sărat, Sinaia, Scărlătești, Largu, Padina-parțial, Sergent Ionel, Lunca, Rușețu, 12 echipe de la Electrica încercând să remedieze avariile.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.