Au venit banii pentru sănătate. Guvernul a trimis, în sfârşit în teritoriu, banii repartizaţi fiecărui judeţ în parte, după rectificarea bugetară operată recent.
La Buzău, la Casa de Asigurări de Sănătate au ajuns 101 miliarde de leii vechi iar vestea bună pentru bolnavii care lună de lună trebuie depind de tratamente este că cei mai mulţi bani vor ajunge la farmacii. 94 de miliarde de lei vechi vor fi viraţi unităţilor farmaceutice care în această vară au eliberat reţele compensate şi gratuite, pe promisiunea că până la urmă sumele le vor fi decontate.
Directorul medical al Casei de Asigurări de Sănătate Buzău, medicul Nina Mihai, susţine că banii alocaţi în urma rectificării bugetare vor ajunge pentru circa 3-4 luni.
Dacă farmaciile au primit până la urmă o gură de oxigen, în urma rectificării bugetare, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul altor servicii medicale, deși până la urmă orice bănuț e binevenit. De pildă, Ambulanţa Buzău a primit 5 miliarde de lei vechi iar serviciul de îngrijiri medicale la domiciliu, Crucea Alb Galbenă, doar 70 de milioane de lei vechi.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.