Cine are carte are dureri de cap

Astăzi, emoţiile celor peste 4700 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ ar trebui să ia sfârşit odată cu repartizarea computerizată pe locurile din liceele pentru care au optat. Tensiunea este maximă şi pentru corpul profesoral din liceele mai slab cotate, numărul absolvenţilor fiind cu peste o mie mai mic decât cel al locurilor disponibile.

 

 

Conform Metodologiei, data de 12 iulie corespunde repartizării computerizate, iar mâine, 13 iulie, se face afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ.

 

Statistic, cele mai căutate licee din judeţ vor satisface opţiunile a aproape 2500 de candidaţi la Admitere, astfel: câte 320 la „Hasdeu” şi Eminescu”, 180 la Pedagogic, 240 la „Marghiloman”, 120 la Liceul de Artă şi 270 la Economic. La Râmnic, câte 270 locuri la „Vlahuţă” şi „Ştefan cel Mare” şi 210 la Economic. Un liceu bine cotat este şi „Vlădescu” din Pătârlagele, care oferă 120 de locuri. În ierarhia judeţului, al 2500-lea candidat are media de admitere 7.47. În condiţiile în care au făcut opţiuni realiste, adaptate la media ultimului intrat de anul trecut şi la o arie mai largă de „alunecare” pe specializările dorite în funcţie de media personală, candidaţii cu medii peste şapte nu ar trebui să aibă surprize neplăcute. Reamintim că, anul acesta, în liceu au acces şi peste 160 absolvenţi de gimnaziu cu medii de 4 şi 3, ultima medie de admitere fiind 3,81.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.