Mateesescu, Baduulescu, Maracine

La o lună de la preluarea funcției de copreședinte al PNL Buzău, avocatul Dorin Băculescu face primele excluderi în rândul membrilor vechiului PNL cu funcții în Biroul Județean. Astfel, 11 din cei 45 de membri au fost înlocuiți din Biroul Județean al PNL, unii pentru că nu au mai dorit să facă parte din structură, dându-și demisia după mazilirea lui Cristinel Romanescu, iar alții pentru că nu sunt agreați de noua conducere.
„După o lună de așezări, astăzi(nr. marți), vă pot prezenta o nouă componență a Biroului Județean al PNL, schimbări pe care am fost delegat să le operez odată cu preluarea funcției de conducere a aripii liberale din noul PNL. Membrii care au fost schimbați se împart în persoane care nu și-au dorit să facă parte din această echipă, persoane care au preferat să facă un pas în spate și persoane pe care nu le-am dorit eu în această echipă”, a precizat președintele interimar al PNL, Dorin Bădulescu.
Printre cei propuși de Bădulescu în forul de conducere al foștilor liberali se regăsesc și liberali cu state vechi dar și migratori care au activat pentru alte formațiuni politice până în urmă cu puțin timp și care acum au obținut funcții de prim-vicepreședinți, cum este cazul fostului dizident PLR-ist Nicolae Mărăcine.
Printre membri cu funcții din forul de conducere al liberalilor tradiționali se regăsesc acum pe lângă parlamentarii liberali Erland Cocei și Doina Tudor, Dorin Bădulescu în calitate de președinte, Nicolae Marăcine și Ioan Caton Mateeșescu prim-vicepreședinți și vicepreședinții Dumitru Ene, Valeriu Marcu, Constantin Ionescu, Lucian Tănase, Ionuț Iuga, Ion Nicolae și Marieta Boloș.
Printre vechii liberali excluși din forul de conducere se regăsesc Emilian Drăgoi și Ion Ene, care și-au anunțat demisiile la preluarea funcției de către actualul șef al liberalilor, dar și Cristinel Romanescu, Vasile Olariu, Alexandru Toma, Gheorghe Vorniceanu, Elena Stroie, Marina Grama, Violeta Vâlcu, Mihai Stolojanu și Liviu Barbu, persoane pe care Dorin Bădulescu nu le-a vrut în noua echipă de conducere.
Ca reacție la excludere, cei dați afară din forul de conducere al liberalilor tradiționali spun că schimbarea lor din funcție a fost operată de Bădulescu pentru a putea face modificări în Comitetul Județean Executiv, modificări pe care nu le-ar fi putut duce la bun sfârșit fără o majoritate confortabilă. De asemenea, există voci care spun că o parte din noii liberali instalați în funcții nu ar avea dreptul să fie pe aceste posturi pentru că nu ar fi membri de partid.
Solicitat să precizeze dacă statutul PNL nu prevede o anumită vechime pentru a putea ocupa funcții în partid Dorin Bădulescu a declarat că fiind vorba despre o conducere interimară delegările se pot face chiar și pentru oameni abia înscriși în partid.

3 COMENTARII

  1. PENTRU LUARE AMINTE .. Candva , a fost regretatul Todirascu si s-a dus, a venit Papuc si s-a dus , avenit altul si s-a dus si acela , a venit Scutaru penalul si s-a dus la Rahova , a venit Cristi penalul si psd-istul si merge in pas alergator dupa Scutaru , acum a venit Badulescu incalecat de preda – UNDE ESTI PNL BUZAU ????????

Comments are closed.