Peste o mie de contestații au fost depuse astăzi la centrele de examinare de către elevii nemulțumiți de notele pe care le-au primit la bacalaureat, după prima mână de corectare. Mai exact, este vorba despre 1108 contestații, cele mai multe depuse de către absolvenții de liceu care au considerat că nota primită la matematică poate fi modificată, în urma recorectării. Astfel, 401 contestații au fost depuse la matematică, 334 de elevi au solicitat recorectarea lucrărilor la română, 144 la biologie în timp ce la istorie au fost depuse 76 de contestații.
Lucrările vor fi recorectate într-un alt județ pentru a fi eliminate suspiciunile, urmând ca la Buzău să fie analizate lucrările dintr-un județ limitrof.
Anul trecut, după prima sesiune a bacalaureatului au fost depuse peste 1500 de contestații, cele mai multe la limba română.
Anul acesta, înainte de rezolvarea contestațiilor, procentul de promovabilitate la Buzău este de 50, 79 la sută, în timp ce anul trecut, rata de promovare înainte de recorectarea lucrărilor celor care au solicitat acest lucru, a fost de 53, 2 la sută.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.