Situaţia din USL Buzău iscată în urma nominalizării senatorului Cristi Bîgiu la şefia ‎Consiliului Judeţean și nu a actualui şef al instituţiei, Victor Mocanu, așa cum au tot sperat social democrații, ‎ține din nou agenda liderilor de la Centru. Senatorul PSD Miron ‎Mitrea, a comentat aseară la postul public de televiziune ceea ce se întâmplă la Buzău, unde social-‎democrații nu recunosc candidatura liberalului Cristi Bîgiu la Consiliul ‎Județean.
Mitrea a afirmat că la Buzau locul social ‎democraților a fost cedat liberalilor și chiar dacă situația este deranjantă așa este în politică. La negocieri,  uneori pierzi alteori câștigi.
”La Buzău e o situație mai specială pe care pe noi ca partid ne deranjează pentru că PNL a insistat să ia un post care era al nostru de când s-a inființat Consiliul Județean Buzău. Negocierile sunt însă negocieri și mai pierzi, mai câștigi, asta este. Una peste alta,  lista de posturi la nivel național pe care PSD le-a primit, arată rezonabil”, a declarat Miron Mitrea la TVR.
Senatorul social democrat a mai afirmat că este posibil ca săptămâna viitoare, liderul PSD, Victor Ponta, să vină să discute cu nemulțumiții de la Buzău: ”Cred că se va duce Victor Ponta să vorbească cu ei săptămâna viitoare și sunt sigur că nu va fi ușor.”
Și vicepreședintele PNL, liberalul Relu Fenechiu, a luat în discuție situația de la Buzău. Ieri, la finalul ‎ședintei Biroului Permanent al PNL, Fenechiu a declarat că  nu se va reveni asupra ‎nominalizărilor inițiale, indiferent de presiunile exercitate în teritoriu. ‎
La Buzău, tensiunile din USL au apărut după desemnarea de către USL a senatorului PNL Cristi Bîgiu drept candidat la președinția Consiliului Județean Buzău. social democrații nu recunosc și spun că nu vor susține candidatura lui Bîgiu, fiind deciși să candideze pe liste separate, chiar dacă de la centru mesajul este clar. Ponta a spus în mai multe rânduri că cei care nu vor susține alegerile USL-ului și nu se vor conforma, vor putea candida la funcțiile râvnite însă ca independenți ori pe listele unor alte formațiuni politice.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Miron Mitrea mi se pare un om de echilibru cu suficientă experienţă politică. Nu e un scandalagiu, eu l-aş vedea prim ministru!
    Declaraţiile de aseară sunt relevante şi trebuiesc privite ca atare de nişte oameni raţionali. Ţâfna şi prejudecăţile unora nu fac decât deservicii de imagine şi crează confuzii în rândul cetăţenilor cinstitţi. În plus aruncatul cu noroi devalizează calităţile celor care o fac.

  2. Ciolacu ar trebui sa nu mai faca ture pe la casa MITREA,a trecut de mult vremea cind facea de serviciu prin containere in portul Constanta,printre prafuri de il apucase dirdiitul,si s a uitat,si este la trecut si mortul de la groapa nu se mai intoarce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.