15 persoane au devenit, de joi, cetățeni de onoare cu acte în regulă ai municipiului Buzău. Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a conferit, joi, cele 15 noi titluri din care două au fost acordate post mortem, unul jurnalistului Corneliu Ștefan decedat în urmă cu 10 ani și altul colonelului Niță C. Marian care a murit în perioada scursă de la finele lunii trecute când a fost adoptat de Consiliul Local Municipal, proiectul de conferire al titlurilor de „Cetățean de Onoare” și până astăzi când a avut loc festivitatea. La eveniment au fost prezenți majoritatea celor desemnați să facă parte din rândul cetățenilor de onoare singurii absenții fiind fostul director al teatrului George Ciprian, Răzvan Dincă,profesorul Gheorghe Banu, cercetătorul Mihai Bălănescu și jurnalistul Dan Stroe. Cetățenii de onoare, indiferent că au fost sau nu prezenți, au primit din partea municipalității câte 500 de lei, diplome și o plachetă a municipiului Buzău.
Printre cetățenii de onoare prezenți în sală s-au numărat profesorii Gheorge Tarara și Ionel Banu, medicul Ion Țintoiu, purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, omul de afaceri, Mauro Maria Angelini, jurnalistul Dorin Ivan sau pugilista Stela Duță.
Tot astăzi au fost conferite și titlul de „Omul anului 2012” care a revenit atât publicistului Valeriu Nicolescu pentru volumul „Viața politică a județului Buzău 1831-2012” cât și pictorului Gheorghe Ciobanu la împlinirea a 80 de ani.
Totodată, municipalitatea a mai premiat cu câte 500 de lei și o plachetă a municipiului Buzău ceilalți 48 de cetățeni de onoare ai orașului Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.