PerchezitiiFierVechi-3
imagine de arhivă
Procurorii DIICOT au descins, joi, în mai multe locații din țară printre care și la Buzău acolo unde falimentarul Rodipet, omul de afaceri libanez, Said Baakliniar fi constituit un grup infracțional organizat.
Potrivit anchetatorilor, Said Baaklini, cel cunoscut ca fiind falimentarul Rodipet, este liderul unui grup infracţional organizat constituit din 7 persoane. Este vorba despre cetăţeni români, libanezi şi italieni, care s-au ocupat cu afaceri necurate în urma cărora gruparea a obţinut beneficii financiare substanţiale rezultate din evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru destructurarea reţelei, astăzi, procurorii DIICOT au descins în mai multe locaţii, la domiciliile membrilor grupării dar şi la firmele controlate de aceştia. În fapt, libanezul este acuzat că, în mod direct sau prin interpuşi, a utilizat mai multe firme comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a realizat mai multe tranzacţii fără a-şi achita şi dările către bugetul de stat.
Practic, Baaklini şi oamenii săi au făcut livrări intracomunitare, achiziţii şi revânzări de imobile sau alte bunuri, în principal motoare electrice, fără a cotiza şi la bugetul de stat care astfel a fost prejudiciat cu o sumă imensă, de 22 de milioane şi jumătate de euro. 11 persoane implicate în aceste afaceri murdare cu legături şi la Buzău urmează să ajungă la audieri pentru clarificări.
Libanezul Said Baklini este cunoscut drept unul dintre afaceriştii care au falimentat reţeaua de difuzare a presei Rodipet. După privatizarea Rodipet, străinul alături de asociații săi au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii. Practic, libanezul, alături de ceilalţi afaceriști, sunt învinuiţi că au prejudiciat statul roman cu peste 35 de milioane de euro.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.