Daniel COULON

În urma parteneriatului dintre Asociația Tineri pentru România din Belgia, Consiliul Județean Buzău și Centrul Cultural Francofon Buzău în vacanța de vară vor veni în județul Buzău peste 150 de tineri voluntari belgieni pentru a se implica în viața comunităților rurale pe baza proiectelor care le-au fost propuse. Astfel, Buzăul va fi cel mai bine reprezentat județ din Romania în cadrul acestui proiect, având în vedere numărul tinerilor, cât și comunitățile locale unde se vor implica.
În urma apelului lansat de asociația belgiană în luna ianuarie 2013, mai multe comune din județul Buzău au depus, prin Consiliul Județean Buzău, proiecte ecologice sau de animație pentru copii, fiind selectate comunele Lopătari și Gherăseni.
Centrul Cultural Francofon Buzău a depus de asemenea, mai multe proiecte ce se vor desfășura în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău și alte instituții și organizații internaționale. Având in vedere experiențele pozitive din ultimii doi ani, 2 grupuri de tineri voluntari belgieni au ales să participe la Tabăra Francofoniei, între 12 si 25 iulie, organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău la Sărata Monteoru. Ei vor coordona ateliere de teatru în limba franceză, de muzică și dans, jocuri, de bricolaj și activitățile sportive ce se vor derula în timpul taberelor. Seriozitatea, dăruirea, respectul fata de ceilalți, implicarea și puterea de socializare a acestor tineri asigura întotdeauna succesul activităților pe care le organizează în colaborare cu reprezentanții Centrului Cultural Francofon Buzău. Inedit chiar, primul grup de tineri belgieni din Bruxelles va prezenta și un spectacol de teatru în limba franceză în comunitățile buzoiene Sărulești și Viperești și apoi în tabăra francofoniei.
În perioada 20-23 aprilie 2013, dl Daniel Coulon, președintele acestei asociații, a făcut o vizita în județul Buzău pentru a discuta cu echipele de proiect din comunele unde vor ajunge tinerii voluntari belgieni: Gherăseni, Zărnești, Viperești, Sărulești, Brăești. În plus, Daniel Coulon, a discutat cu reprezentanții Centrului Cultural Francofon Buzău în vederea continuării proiectelor de colaborare: diversificarea domeniilor de colaborare și implicarea asociației belgiene în susținerea proiectelor Centrului Cultural Francofon Buzău: amenajarea unei mediateci francofone, dotarea cu material audio și video a acesteia, organizarea unei expoziții francofone în luna septembrie, la Buzău.
Pentru prima dată și, în mod special, 27 de tineri voluntari belgieni vor veni și în orașul Buzău, în perioada 28 iunie- 11 iulie, pentru a participa la activitățile din centrele ce aparțin de DGASPC Buzău stabilindu-se deja, de comun acord cu conducerea instituției, domeniile de intervenție și posibilitățile tinerilor de a se implica, în perioada vacantei de vară, în activitățile copiilor instituționalizați din județul Buzău.
Totodată, Daniel Coulon a vizitat cercul de limba franceza pentru elevi din clasele 0-IV organizat la Palatul Copiilor de directorul adjunct Monalisa Pleșea arătându-se deranjat de mobilierul din sala de curs fapt pentru care asociația pe care o coordonează s-a angajat să sponsorizeze achiziționarea unor materiale didactice și a unor piese de mobilier pentru îmbunătățirea activităților elevilor din cadrul Palatului Copiilor Buzău.
În finalul vizitei, Daniel Coulon, în calitate de membru al comitetului de organizare a forumului de colaborare romano-belgian din luna octombrie, din Belgia, a propus participarea unei delegații din partea Consiliului Județean Buzău și din partea Centrului Cultural Francofon Buzău, reprezentanții asociației buzoiene urmând să susțină intervenții la secțiunea proiecte pentru tineri, atât pentru a prezenta proiectele de colaborare care s-au desfășurat, cat și pentru a se identifica noi posibilități de cooperare în alte domenii de activitate, între Belgia și județul Buzău, punct ce poate constitui un moment de referință pentru aceste relații bilaterale.

Citește și:Cinci comune buzoiene interesate să-și rezolve anumite probleme cu ajutorul voluntarilor belgieni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.