16 tineri din Buzău și Galați cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani sunt cercetați de către D.I.I.C.O.T. pentru  trafic cu produse cu efect psihoactiv. Duminică poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău, Ploieşti şi Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Buzău şi al jandarmilor, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, 12 pe raza judeţului Buzău şi 3 pe raza judeţului Galaţi, la persoane bănuite de trafic de produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În urma descinderilor au fost ridicate 2 cântare electronice, 4 grindere de mărunţit, mai multe plicuri cu materie vegetală şi 60 de g. de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, telefoane mobile şi peste 12.000 de lei. Totodată, 4 persoane au fost prinse în flagrant delict, pe raza municipiului Galaţi în timp ce încercau să comercializeze mai multe plicuri cu substanțe interzise.

Anchetatorii au stabilit că d el aînceputul anului un tânăr de 32 de ani din Buzău a achiziționat de la persoane din municipiul Galați substanțe interzise pentru consumul propriu aiar apoi a ajuns să le vândă mai departe și altor consumatori.

Tinerii au fost aduși la audieri la sediul Biroului Teritorial D.I.I.C.O.T. Buzău șase dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore iar luni toți membrii grupăreii au fost prezentați instanței.

În urma audierilor magistrații au decis ca 5 dintre aceștia să fie arestați preventiv, o tânără a primit arest la domiciliu, asupra a 4 m,embrii s-a dispus măsura controlului judiciar iar alți 6 vor fi cercetați în stare de libertate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.