16 pacienți infectați cu noul coronavirus care prezintă semen de boală au ajuns la Spitalul din Râmnicu Sărat după o debandadă specific românească.

Totul a pornit de la autoritățile vrâncene care s-au plâns de aglomerația mare de pacienți infectați cu COVID-19 în spitalele din județul vecin care au determinat Centrul Național de Conducere a Intervenției să emită un ordin prin care 50 de pacienți ar fi trebui relocați în spitalele din Râmnicu Sărat și Brăila. Astfel, conform documentului inițial 30 de pacienți trebuiau să ajungă la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat iar alți 20 de pacienți la spitalul din Brăila.

La auzul acestor vești pacienții vrânceni, unii aflați în spital de peste 3 săptămâni, s-au revoltat cerând să fie tratați în spitalele din județul lor.

Totodată, autoritățile locale din Brăila județ în care se înregistrează doar 19 cazuri de COVID-19, au făcut toate demersurile posibile pentru ca în spitalul din Brăila să nu ajungă pacienți din alte județe.

După câteva ore de discuții și negocieri Prefectura Vrancea a decis ca pacienții internați deja să nu mai fie transferați în alte spitale și prin urmare s-a dispus anularea ordinului ce presupunea transferul celor 50 de pacienți. Noul ordin, nu a ajuns însă integral însă și spitalului din Adjund care în baza celor convenite a îmbarcat 16 bolnavi în două microbuze pe care i-a trimis în excursie la Râmnicu Sărat.

”La ora 7.00 mi se cerea să pregătesc 20 de pacienţi, ca la 9. 40 să fie transferaţi către spitalul Brăila. Între timp, am fost sunata că nu se mai transferă la Brăila ci la Rm. Sărat. În jurul orei 12.00, au plecat două mașini cu 16 pacienţi către Rm. Sărat. Nu m-a anunţat nimeni de niciun ordin, că a fost anulat. Pacienţii au pecat cu lacrimi în ochi, oameni veniţi la noi de 3 săptămâni. Am dat curs unui ordin neştiind că putem să nu-i transferăm”, a declarat managerul spitalului din Adjud, Monica Bercea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.