Aproximativ 250 de mii de elevi vor avea acces la cursuri online după ce Guvernul a alocat în ședința din 7 mai 150 de milioane de lei pentru achiziția de tablete conectate la internet pentru copii din mediile defavorizate, a declarat deputatul Cristinel Romanescu, președinte al PNL Buzău.

Pe lângă această măsură extrem de necesară Guvernul PNL a mai adoptat și alte măsuri venind astfel în sprijinul firmelor ale căror încasări au scăzut în ultima perioadă și nu numai.

„Printre măsurile luate de către Guvernul PNL se numără:
*Firmele ale căror încasări au scăzut în luna aprilie 2020 vor putea solicita certificatele de situație de urgență și în luna mai. Guvernul a modificat în ședința de joi metodologia de eliberare a CSU lărgind aria de aplicabilitate.
*Noi localități și zone din România atestate ca stațiuni turistice de interes național și local. Guvernul a aprobat în ședința de joi o hotărâre care dă șansa unor localități de a se promova cu noul statut, crescându-și astfel șansele în atragerea de finanțări nerambursabile.
*Un milion de români care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice.
*Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură care va sprijini mediul de afaceri lovit de criza COVID-19 și va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an.
*Guvernul a adoptat ordonanta “Adio hîrtii”. Începând din 1 iunie, toți angajații Ministerului Fondurilor Europene și ai structurilor aflate în subordine au obligația de a folosi exclusiv sistemul digital și de a renunța la hârtii în interacțiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanțărilor.
*Ministerul Justiției sprijină mediul de afaceri. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care creează cadrul legal pentru adoptarea hotararilor societatilor comerciale prin intermediul mijloacelor de comunicare online.
#Guvernareresponsabila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.