imagini de arhivă

Ploile din ultimele zile au făcut ceva pagube în judeţul Buzău. Din raportările ajunse la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, cea mai afectată zonă a fost nord-vestul judeţului, acolo unde a bătut grindina iar vântul a suflat cu putere, cantitatea de precipitații înrgistrată în cele două zile ajungând la 80 de litri pe metrul pătrat.
În comuna Cătina 4 case au fost afectate de vijeliile din week-end. Din cauza vântului și a pietrei căzute au fost distruse atât acoperișurile a 4 case cât și pereții însă nici o familie nu a fost evacuată. Pentru a putea insă locui și pe mai departe în aceste imobile, proprietarii trebuie să facă reparații serioase.
Nici drumurile nu au scăpat de furia naturii. 15 kilometri de drumuri comunale au avut de suferit în urma ploilor care au căzut necontenit în week-end. Volumul mare de apă căzut în timp foarte scurt a dus și la colmatarea a 19 fântâni din satele Zeletin, Valea Cătinei, Corbu şi Cătina. Pentru a veni în sprijinul populației, pompierii au pornit în această dimineaţă spre localităţile afectate.Ei vor încerca să decolmateze fântânile şi să le ofere localnilor ajutorul de care au nevoie după pagubele provocate de ploi în week-endul ce tocmai s-a încheiat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.