Până unde poate merge teribilismul unui adolescent rebel? Departe, și din păcate, urmările unor astfel de fapte specifice vârstei adolescentine, îi poate costa viața pe cei care se încumetă să se creadă Dumnezeu pe pământ.

Așa s-a simțit, probabil, un copil de 14 ani din Buzău care a furat mașina bunicului său, după care a plecat la drum, a alimentat la o stație PECO unde nu a achitat contravaloarea carburantului, și apoi și-a continuat traseul, ca și cum ar fi fost un șofer profesionist și nimic nu ar fi fost nelalocul lui.
S-a întâmplat duminică după amiază. Polițiștii au fost sesizați că un tânăr a alimentat un autovehicul de la o staţie PECO, dar nu a achitat contravaloarea combustibilului. Imediat, o echipă formată dintr-un polițist și un jandarm, a fost direcționară către stația peco, acolo unde oamenii legii au reușit pe baza imaginilor surprinse de camerele video de supraveghere să identifice proprietarul autoturismului, un buzoian în vârstă de 52 de ani.
Polițiștii au mers la locuința bărbatului însă acolo au aflat că nu el a condus mașina care de fapt dispăruse din garaj, fără știrea proprietarului. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că, în momentul comiterii faptei, autovehiculul respectiv a fost condus de un nepot al bărbatului, în vârstă de 14 ani.
Adolescentul care nu are ocuopație nu a fost găsit la domiciliu. Și surprinză! Pe parcursul cercetărilor, autovehiculul a fost înapoiat proprietarului de către un alt nepot, în vârstă de 18 ani, care a fost rugat, de băiatul cuprins brusc de teamă și remușcări, să conducă autoturismul până la locuinţa bunicului său.
Pe numele adolescentului de 14 ani s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat şi conducere fără permis. Și este al doilea dosar penal pe numele băiatului de doar 14 ani. Primul a fost deschis în urmă cu două luni când
Adolescentul a furat aceeaşi maşină, din curtea imobilului în care locuieşte împreună cu bunicul său. Și atunci a plecat la drum la volanul autoturismului, abandonând mașina după câteva ore cînd a aflat că bunicul său a sunat la 112 și a anunțat dispariția autoturismului.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.