Primarii portocalii din localitățile Ulmeni, Cernătești și Breaza au trecut de astăzi la PSD, participând deja la prima conferință extraordinară a partidului. Plecarea celor trei din PDL vine chiar în ziua în care s-au concretizat alte două plecări din formațiunea condusă la Buzău de deputatul Cezar Preda. Este vorba despre Ion D. Popescu și Constantin Ghinioiu, care, oarecum surprinzător, au ales să plece din PDL după ani întregi de muncă și devotament pentru formațiunea democrat liberală și să li se alăture social democraților.
Întrebat de ce a ales să plece din PDL, în condițiile în care putea fi candidatul acestui partid, la funcția de primar al orașului Râmnicu Sărat, Constantin Ghinioiu a declarat: ”Eu sunt un membru PSD de drept, sunt unul dintre fondatorii organizației de la Râmnicu Sărat. Plecarea mea de la PDL către PSD este o chestiune pur personală. Nu vreau să aplic o regulă care este dată în literatura română, nu vreau să fiu un Lăpuşneanu: dacă voi nu mă vreţi eu vă vreau! Pentru mine este un sfârşit de carieră politică și vreau să mi-l petrec acolo unde cred eu de cuviinţă. Eu sunt un om de echipă, o să merg cu toată plăcerea să ajut Organizaţia Râmnicu Sărat şi o să ajut cu toate forţele şi priceperea mea candidatul pentru funcţia de primar, şi dacă partidul îmi va da și alte sarcini pe linie politică sau administrativă voi răspunde cu plăcere”, a declarat Constantin Ghinioiu.
Și, pe lîngă plecarea din PDL a lui Ghinioiu și Ion D Popescu, și primarii din Ulmeni, Cernătești și Breaza, au ales să treacă la PSD.

”În rîndurile noastre au venit astăzi ca și candidați de primari primarii de la Ulmeni, Cernătești și Breaza, dar și domnii Ion D. Popescu și domnul Ghinioiu de la PDL. Există și primari PNL care și-au arătat dorința de a candida pe listele PSD fătră a candida pe listele de primari, e vorba de primarul de la Merei dar și de alții. Acești oameni și-au dat seama cât bine, cu ghilimele, a făcut PDL pentru țară. Electoratul, probabil, le transmite că sunt buni dar că au în spate un partid care a adus numai nenorocire țării. Primarii în funcție, cel puțin, trebuie să asculte sfaturile electoratului”, a declarat astăzi președintele PSD Constantin Boșcodeală.

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat astăzi că PSD are discuții cu mai mulți primari PDL, fiind vorba despre ” o ofensivă financiară fără precedent care să-i stimuleze să plece pe primarii PDL”. În aceste condiții, Cezar Preda a precizat că se așteaptă și la alte plecări din partidul pe care îl conduce: ” „Ieri am aflat cu surprindere că domnul Ion D. Popescu va pleca, atunci când l-am sunat, vroiam să organizăm o acţiune de partid şi mi-a spus că nu mai organizăm nimic, că pleacă la PSD, că a primit de acolo o ofertă bună, că noi nu am avut grijă de el. I-am urat sănătate, ce pot face? În ce-i priveşte pe primarii PSD, sunt în tatonări cu PSD mai mulţi, e cu siguranţă o ofensivă financiară fără precedent pentru a-i stimula să plece. Mă aşteptam la asta, sunt oameni disperaţi care au făcut bani pe funcţii şi care foc orice acum, le promit, ei ştiu ce, numai să-i determine să plece”.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.