petarde

Peste două tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii buzoieni în perioada sărbătorilor de iarnă de la indivizi care aveau de gând să le vândă în condiții ilegale. Din fericire, iarna aceasta, cel  puțin până acum, nici o persoană nu a avut de suferit de pe urma mânuirii petardelor și artificiilor periculoase.

 

În perioada 20 noiembrie – 6 ianuarie, poliţiştii au stat cu ochii în patru  în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2013-2014.

Poliţiştii au efectuat verificări la societăţile comerciale autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, inclusiv la locurile de depozitare, precum şi controale în complexele comerciale, pieţe, târguri sau alte locuri de comercializare identificate pe raza de competenţă, pentru a stabili dacă sunt respectate prevederile legale ce reglementează deţinerea şi comercializarea către populaţie sau persoane juridice a articolelor pirotehnice.

De asemenea, s-a urmărit identificarea celor care efectuează operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice şi luarea faţă de aceştia a măsurilor prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată şi cu modificările ulterioare.

Până la sfârşitul lunii decembrie a.c., 15 agenţi economici au fost autorizaţi să comercializeze articole pirotehnice în diferite puncte de lucru de pe raza judeţului Buzău.

Poliţiştii au efectuat 53 de acţiuni şi controale, în urma cărora au constatat 51 de infracţiuni, dosarele penale fiind întocmite atât pe numele unor persoane fizice neautorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi pe numele administratorilor unor societăţi care comercializau articole pirotehnice din altă categorie decât cea pentru care erau autorizaţi.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 800 de kilograme de articole pirotehnice din categoria I, 1197 de kilograme de articole pirotehnice din categoria a II-a şi 12 kilograme de articole pirotehnice din categoria a III-a.

În perioada sărbătorilor de iarnă 2013 – 2014, nicio persoană nu a suferit vătămări corporale ca urmare a folosirii articolelor pirotehnice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.