Buzoienii au continuat să se prezinte la urne și după răcorea dimineții, până la ora 14.00, 22, 74% dintre buzoieni exprimându-și dreptul constituțional. Potrivit centralizărilor făcute publice de Biroul Electoral Județean Buzău, prezența la vot în mediul urban până la ora 14.00 era de 22, 11% iar în mediul rural 23, 22%. Aceasta după ce la prima raportare se observase un lucru neobișnuit, acela ca votanții din orașe să-i întreacă pe cei din mediul rural. Cu un procent de 22, 74 %, Buzăul se află pe poziția a 18-a la nivel național privind prezența la urne. Pe țară, prezența la urne la ora 14.00 este de 21,37%.
În altă ordine de idei, până la ora 14.30, polițiștii au fost sesizați cu privire la 16 incidente în legătură cu desfăşurarea referendumului naţional. Patru dintre acestea au fost din mediul urban şi 12 din mediul rural.
Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu, 75% dintre sesizări au fost primite din partea unor persoane care au reclamat că nu li se permite înscrierea pe liste suplimentare ori au făcut referire la continuarea campaniei pentru referendum. În 56% dintre sesizări au fost finalizate verificările, poliţiştii stabilind că în 6 cazuri nu se confirmă aspectele semnalate.
Poliţiştii continuă activităţile pentru clarificarea tuturor situaţiilor sesizate.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.