Patru cazuri de gripă au fost confirmate în urma analizelor efectuate la institutul Victor Babeș la pacienți din județul Buzău. Este vorba despre treci copii cu vârste între 2 și 14 ani și un adult de 47 de ani, pacienți fiind domiciliați în Mărăcineni, Glodeanu Siliștea, Costești și Mihăilești.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău confirmarea a fost făcută pe test rapid de diagnostic doi fiind confirmați cu virus de tip A și doi cu virus B, formele de boală fiind ușoare.

„Trei paciențiau fost internați de la început și unul se va externa azi în timp ce o persoană a fost tratată în ambulatoriu.  Nici unul dintre pacienți nu a fost vaccinat antigripal. Am atenționat unitățile sanitare cu paturi și am indicat să se orienteze și  către acest diagnostic în diagnosticele care se pun”, a precizat medicul Carmen Scântei.

Medicii se așteaptă ca în următoarea perioadă numărul de cazuri de gripă să crească și fac apel la populație să se vaccineze pentru aputea evita boala sau pentru a scăpa cu forme ușoare.

„Până la această oră la Buzău s-au vaccinat aproximativ 19.000 de persoane, vaccinarea este încă în curs. A fost o perioadă în care oamenii au avut ceva rețineri în a se prezenta datorită ascensiunii termice din această perioadă au crezut că problema a fost depășită dar cele 8 decese înregistrate la nivel național pe gripă nu sunt de neglijat. Apreciez că  în perioada următoare numărul de cazuri poate crește în actualul context epidemiologic”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Între timp, accesul în unitățile spitalicești din județ a fost restricționat sau chiar interzis în unele secții unde bolnavii internați prezintă risc sporit de îmbolnăvire datorită stării de imunitate scăzută. Este vorba despre secțiile de Nou Născuți, Obstetrică, Chirurgie, Pediatrie, ATI și Oncologie. În celelalte secții accesul se face controlat fiecare pacient având voie la maxim un vizitator care nu poate sta mai mult de 10 minute și care trebuie să se echipeze corespunzător înainte de intrarea în salon cu halat, botoși, mască de protecție și să se dezinfecteze cu materialele pe care conducerea Spitalului Județean le pune la dispoziție pe fiecare secție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.