Conducerea IPJ Buzău a demarat o anchetă după ce un polițist din comuna Cernătești, județul Buzău, a fost înregistrat în timp ce injura și lovea un adolescent de 17 ani. Cazul a ajuns în atenția conducerii IPJ după ce copilul, la rându-i, nici pe departe ușă de biserică, a sunat la 112 și a cerut o salvare, spunând că a fost agresat de omul legii. Mai mult, pentru a dovedi cele susținute, tânărul de 17 ani a făcut publică o înregistrare audio făcută cu telefonul din care se poate auzi cum este înjurat și lovit de polițist.

 

„ Pol: Ție îți face plăcere să vii pe la post pe la noi?

Elev: Păi nu știu de ce m-ați chemat

Pol: Ce ai cu Nuțu?

Elev: Ce să am nu am nimic. Ce i-am făcut eu?

Pol: La 15.45 ce ai avut cu el? Ce i-ai făcut?

Elev: Nu i-am făcut nimic. Ce i-am făcut?

Pol: Mă, nu mă întreba tu pe mine. Zi ce i-ai făcut?

Elev: A cui era bicicleta aia de mergeai cu ea?

A lu vărul meu.

Pol: Și de ce l-ai scuipat mă pulică?

Elev: Știți dumneavostră că l-am scuipat? M-ați văzut dumneavostră?

Pol: Băi p*** te-am văzut bai f***-ti gura mă-tii, că te joc în picioare nesimțitule. M-am uitat pe camere, băi panaramă ce ești

Elev: Nu mai dați în mine domnu….

Pol: Păi nu mai dau…, vrei să te joc în picioare nesimțitule  ce ești? F***-ti fura măîtii de animal… Mă întrebi dacă te-am văzut eu? Vrei să îți arat mă? Că am fost cu primaru și ne-am uitat pe camere pentru tine f***-ți gura mă-tii de panaramă ce ești. Mai ești și nesimțit. Meriți să te joc în picioare”

Totul a pornit duminică atunci când adolescentul de 17 ani ar fi trecut cu bicicleta pe lângă un copil cu handicap pe care l-ar fi scuipat. Mama copilului batjocorit a mers la postul de poliție din localitate unde a reclamat fapta, spunând că nu e prima data când adolescentul de 17 ani îl agresează într-un fel sau altul pe fiul său.
Ulterior, adolescentul împotriva căruia a fost depusă plângere a fost adus la postul de poliție pentru a fi audiat. Aici, tânărul a înregistrat cu telefonul mobil toată discuția cu polițistul. În înregistrare se aude clar, cum agentul îl înjură în mod repetat pe tânăr iar la un moment dat se deduce că l-ar lovi pe acesta.
În final, tânărul a fost sancționat conform legii 61/91 cu suma de 300 de lei pentru că l-a scuipat pe copilul cu handicap, ulterior fiind amendat și pentru că a solicitat în fals salvarea, aceasta fiind, spun surse medicale, o practică a adolescentului care ar fi folosit ambulanța pe post de taxi, în mai multe rânduri.
Pe de altă parte, Poliția Buzău a demarat propria anchetă care vizează comportamentul agentului înregistrat înjurând și lovind un minor în sediul postului de poliție. Polițistul este agent principal și lucrează în sistem de 13 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.