COnstantin BOSCODEALA
Un nou termen în procesul intitulat ”Orizont” în care primarul Buzăului este judecat pentru abuz în serviciu. Magistrații de la Tribunalul Dâmboviţa au amânat cauza pentru 30 martie în vederea administrării de probe.
În iulie 2013, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.

În iunie 2014, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată într dosarul Orizont, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.
De asemenea, în 10 februarie, Constantin Boşcodeală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.
În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.