circulatie un sens alunecare
Stare de alertă în localitatea Bisoca, după ce duminică o masivă alunecare de teren s-a produs pe o distanță de 2-4 kilometri, în satul Lacuri, distrugând 9 locuințe cu anexe cu tot.
” Am instituit stare de alertă care presupune luarea tuturor măsurilor pe care legea le permite, de îndepărtare imediată a efectelor alunecării de teren, din punct de vedere financiar și al securități oamenilor. La această oră, scoatem încă bunurile rămase din casele oamenilor, demolăm ca să recuperăm din materialele de construcție. Au fost 9 case în zonă, au fost distruse toate. Vedem acum poate ne va ajuta Guvernul, vom încerca să facem niște studii și să stabilim unde vom construi noile amplasamente pentru oameni”, a declarat marți primarul comunei Bisoca.
În total, 19 persoane au fost evacuate din casele distruse de alunecarea de teren din satul Lacuri.
”E o alunecare de teren undeva între 2 și 4 hectare. Această falie a antrenat un număr de 9 case din care 7 sunt afectate grav și nu vor mai putea fi locuite sub nici o formă. În total sunt 20 de persoane afectate dintre care 19 au fost evacuate, una nelocuind în casa distrusă de alunecarea de teren . Sunt și 7 copii între aceste persoane, oamenii fiind preluați de rude sau fiind trimiși în casele unor cetățeni care au case în zonă dar nu locuiesc acolo”, a declarat subprefectul de Buzău. George Sava.
El a precizat că reconstrucția caselor din zona afectată de alunecarea de teren este exclusă, întrucât pământl continuă să o ia la vale, numai de luni seară până marți alunecarea înaintând cu circa 15 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.