Bacalaureat 2013-2
Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu din judeţul Buzău care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat, oficialii din Inspectoratul Şcolar precizând că ”era de aşteptat” un astfel de rezultat. La nivel național, promovabilitatea este de 22,27%.

Potrivit inspectorului general al IS J Buzău, Geta Burducea, 30, 08 la sută dintre absolvenţii de liceu care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat examenul, rezultatele fiind asemănătoare cu cele obţinute anii trecuţi, în aceeaşi sesiune.

Conform sursei citate, la Buzău, au fost înscrişi la bacalaureatul de toamnă 1.571 de elevi, însă doar 883 au fost evaluaţi, restul lipsind sau fiind eliminaţi după ce au fost prinşi încercând să fraudeze examenul. Dintre aceştia, au luat examenul 394 de candidaţi.
Potrivit lui Burducea, la Colegiul Hasdeu, un singur absolvent a dat bacalaureatul în această sesiune şi a promovat, ceea ce face ca rata de promovare la acest liceu să fie de sută la sută. La Liceul de Arte Margareta Sterian, promovabilitatea a fost de 84 la sută, iar la Seminarul Teologic 75 la sută dintre absolvenţi au obţinut cel puţin nota 6.

”Ne aşteptam la un asemenea rezultat pentru această sesiune. Se înscrie în tendinţa rezultatelor obţinute la bacalaureatul de toamnă din anii trecuţi, suntem peste media pe ţară. Ar trebui ca elevii să se aplece mai mult peste acest examen, să-i acorde mai multă atenţie, dar ar trebui să se introducă şi o probă din cele pe care le studiază elevii de la liceele tehnologice. Trebuie să li se dea ocazia să dea examen la materiile pe care le studiază în cei patru ani de liceu, nu să fie obligaţi să dea examen la materii pe care nu le-au studiat la fel de intens ca disciplinele de profil tehnologic dacă ei sunt la un astfel de profil”, a declarat pentru MEDIAFAX şeful ISJ Buzău, Geta Burducea.

Conform sursei citate, la prima probă de examen, respectiv testarea scrisă la română, au promovat 78, 66 la sută dintre candidaţi, la cea de-a doua, respectiv matematică sau istorie, au luat examenul 45, 4 la sută dintre elevi, iar la proba a treia au promovat 42. 96 la sută.

Un singur candidat de la Buzău a reuşit să ia nota 10 în această sesiune, nota fiind obţinută la limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.