Bacalaureat 2013-7

Dezastru la simularea bacalaureatului! Nici un liceu din județul Buzău nu a reușit să aibă promovabilitate sută la sută, în timp ce în mai multe unități de învățământ elevii au picat pe capete, nici unul nereușind media 6.00.
Cele mai bune rezultate le-au obținut, potrivit inspectorului general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea, elevii Colegiului Național B. P. Hasdeu. 94. 34 la sută dintre ei au reușit să ia medii peste 6.00, dar au existat și 14 liceeni care și-au făcut școala de râs, fiind notați sub media necesară pentru a fi declarați admiși la bac. Următoarele clasate sunt Liceul Teoretic Pogoanele cu 75 la sută promovabilitate și Colegiul Mihai Eminescu cu 73, 21 la sută.

Dezastru s-a înregistrat în mai multe licee între care Victor Frunză și Traian Săvulescu din Râmnicu Sărat, la Liceul CFR, la D. Filipescu, dar și la liceele din Smeeni și Rușețu unde nici un elev nu a luat media 6.00 la simularea bacalaureatului. În total, în județul Buzău, au susținut simularea la bacalaureat 3356 de elevi de clasa a 12-a.

La simulările susținute de elevii de clasa a 11-a, 47, 26 la sută dintre cei care au dat aceste testări au obținut note peste 5.00 iar la matematică 36, 34 la sută, atât la clasa a 11 cât și la clasa a 12-a, Buzăul fiind peste media pe țară.

Oficialii din învățământul buzoian spun că se așteptau la asemenea rezultate însă spun că , dacă vor, elevii pot schimba lucrurile până la susținerea examenelor reale.

”Ne așteptam la procente mai mici pentru că este vorba despre o simulare a examenului, nu e o atmosferă de examen propriu zisă și nici elevii și nici cadrele didactice nu s-au mobilizat foarte bine, mai avem timp până la susținerea examenului să remediem disfuncționalitățile, să recuperăm materia și să consolidăm ce e necesar pentru a obține rezultate mai bune”, a declarat inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea.

Pe de altă parte, aceiași oficiali se feresc să arunce vina doar pe elevi pentru rezultatele slabe de la simularea bacalaureatului, spunând că responsabili de acest dezastru sunt deopotrivă profesorii, copiii și familiile celor aflați în pragul examenelor.

” Vom întocmi un plan de măsuri la nivelul inspectoratului, iar fiecare școală își va întocmi propriul plan de măsuri pentru perioada care urmează astfel încât să îmbunătățim rezultatele la examen.  Nu putem să dăm vina numai pe o parte, nu știm câtă vină au unii, câtă ceilalți. Toți cei implicați poartă responsabilitatea acestor rezultate, deopotrivă elevi profesori și familie”, a mai spus inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Buzău, Geta Burducea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.