400 de militari din 5 țări au defilat cu torțe pe străzile orașului

0
1663

Sute de oameni au participat, miercuri seara, la retragerea cu torțe a 400 de militari pe traseul Piața Dacia- Bulevardul Unirii-Calea Eroilor evenimentul făcând pparte din cadrum manifestărilor dedicate Zilei Eroilor și împlinirii a 100 de ani de la făurirea României Mari.

Militari din România, Republica Moldova, Bulgaria, Austria și Italia s-au adunat în Piața Dacia din municipiul Buzău începând cu ora 20.30  unde fanfara Divizie 2 Infanterie „Getica” a susținut un mic recital. Puțin înainte de ora 21.00 generalul de brigada Claudiu Mihai Sava, locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica” însoțit de un copil și de oficialitățile județului au coborât din Primăria municipiului Buzău cu o torță aprinsă și prin intermediul comandanților de detașamente au fost aprinse torțele purtate de cei peste 400 de militari.

În frunte cu Garda de Onoare și cu fanfara Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu” militarii au pornit în coloană din Piața Daciei pe bulevardul Unirii până în fața Cimitirului Eroilor unde s-au oprit pentru apelul solemn al eroilor cunoscuți îngropați în cimitirul din Buzău. A urmat apoi un moment de reculegere iar militarii au defilat pe Calea Eroilor până la rondul din dreptul patinoarului după care s-au întors și au intrat în curtea Diviziei 2 Infanterie Getica.

La ceremonia retragerii cu torțe au participat prefectul județului Carmen Ichim și subprefectul Sorin Gheorghe, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, primarul municipiului Buzău Constantin Toma și cei doi viceprimari Ionuț Apostu și Andrei Neder, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad, deputatul Sorin Lazar, militari în rezervă și în retragere, preoți și comandanții structurilor militarizate din cadrul Ministerului de Interne.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Eroilor continuă joi cu reinaugurarea Cimitirului Eroilor și cu o paradă militară internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.