ZIUA EROILOR, cea mai așteptată sărbătoare de la Buzău în anul Centenarului, desfășurată pe o ploaie torențială

0

Aproximativ  zece mii de buzoieni au asistat, joi, la manifestările organizate de municipalitate și de Divizia 2 Infanterie Getica  cu ocazia Zilei Eroilor. Printre buzoienii veniți să asiste la cea mai mare paradă militară internațională organizată la Buzău s-au aflat și aproximativ 5.000 de elevi aduși de I.S.J. la solicitarea municipalității. Elevii au fost îmbrăcați în tricouri cu  sigla municipiului Buzău oferit de Primărie iar parte din ei au părăsit locul evenimentului chiar de la început din cauza ploii torențiale care a căzut pe toată durata desfășurării manifestărilor. Invitații au fost primiți de organizatori la un local din apropiere iar aproape de ora 12.00 au venit pe rând și și-au ocupat locurile în Cimitirul Eroilor unde nici presa și nici altcineva nu a avut acces.

Aici invitații. Ambasadori, atașați militari, parlamentari și membrii ai Guvernului au asistat la o slujbă religioasă și la un ceremonial militar cu depuneri de coroane de flori pe parcursul căruia au fost trase 21 de salve de tun.

Dintre oficialii  care au onorat invitația municipalității au făcut parte președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, miniștrii Apărării și Culturii, ambasadorii Turciei și al Marii Britanii și Irlandei de Nord, atașați militari, parlamentari, militari în rezervă și în retragere, conducerea Prefecturii Buzău, a Consiliului Județean șefi de instituții deconcentrate.

După manifestările din cimitir care au durat aproximativ 30 de minute invitații au luat loc pe rând la tribuna oficială care fusese ocupată parțial de primarii goniți de ploaia care a picat necontenit și au rostit alocuțiuni cu ocazia evenimentului. Primul înscris la cuvânt a fost președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea urmat de consilierul prezidențial Nicolae Oprișor, de primarul Constantin Toma și de ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummel care a fost aplaudat la scenă deschisă de către participanții la eveniment pentru curajul de a vorbi în limba țării gazdă.

Parada militară a debutat cu survolul unor avioane de tip Erurofighter Typhoon, F16, Mig  și IAR 99 Șoim  dar și două elicoptere militare după care peste 800 de militari ai armatelor din România, Italia, Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Italia și Moldova au defilat prin fața mulțimii adunate pe tot parcursul Căii Eroilor.

După parada militară președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a susținut o declarație de presă în care a felicitat Primăria Buzău și M.Ap.N. pentru organizare și pentru reabilitarea cimitirului.

„Vreau să felicit Primăria pentru implicarea și pentru toate lucrările pe care le-a realizat aici, pentru modul cum arată acest cimitir care este cea mai mare necropolă pentru eroii cunoscuți și necunoscuți din România și unul dintre cele mai mari din Europa și de asemenea să felict Ministerul Apărăii pentru modul în care s-a organizat. Chiar dacă a plouat și chiar dacă plouă în continuare, asta contează mai puțin, ba dimpotrivă, când plouă este belșug. Am venit și plec cu respect”, a spus Liviu Dragnea.

La plecare o buzoiancă i-a oferit lui Liviu Dragnea un buchet de trandafiri roșii pe care președintele Camerei Deputaților l-a oferit la rândul său unei buzoience care a participat până la final la manifestările organizate joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.