maricica-hahaianu
Pe 8 octombrie 2010, o banală ceartă petrecută la stația de metrou Anagnina se transforma într-o tragedie pentru o familie de români. O femeie de 33 de ani, Maricica Hăhăianu, asistent medical, originară din Râmnicu Sărat, a avut o dispută verbală cu un italian, Alessio Burtone. Acesta a lovit-o cu pumnul, victima căzând și lovindu-se grav la cap. După o săptămână de agonie, Maricica Hăhăianu s-a stins din viață, pe data de 15 octombrie.
Evenimentul trist a bulversat comunitatea românească, dar și autoritățile locale, care au condamnat gestul. La un an de la producerea tragediei, o mică piață de deasupra stației de metrou a primit numele asistentei din Râmnicu Sărat. Un gest frumos, e drept, care, din păcate, nu va putea să facă niciodată dreptate.
Agresorul româncei, Alessio Burtone, a fost arestat imediat după comiterea faptei, însă anul trecut el a fost eliberat, fiind consemnat serviciilor sociale, în stare de reținere. În momentul în care a ieșit din arest și se îndrepta spre casă, în fața reporterilor, Burtone a schțat un zâmbet. El a primit interdicția de a părăsi orașul de domiciliu și de a participa la diferite manifestări.
În mass-media italiană s-a scris că Maricica Hăhăianu nu a fost prima femeie agresată de Burtone. Cu toate acestea, el a fost eliberat.
Decizia instanței s-a motivat pe faptul că nu s-a putut face o legătură directă între lovitura primită de româncă și cauzele morții. Mai mult, instanța a apreciat că a fost vina medicilor unde a fost internată Maricica, aceștia neintervenind la timp pentru a-i salva viața româncei.
Până mai anul trecut, pe un stâlp aflat în imediata apropiere a locului unde s-a produs incidentul erau așezate flori, bilețele, mesaje. Acum a rămas doar o icoană, la care mulți trecători privesc, fără să știe ce semnifică. În rest, avem un bărbat care a lovit cu pumnul, acasă, în „libertate” și o tânără de 33 de ani care împlinește cinci ani de când nu mai este printre cei dragi.

1 COMENTARIU

  1. […] Pe 8 octombrie 2010, o banală ceartă petrecută la stația de metrou Anagnina se transforma într-o tragedie pentru o familie de români. O femeie de 33 de ani, Maricica Hăhăianu, asistent medical, originară din Râmnicu Sărat, a avut o dispută verbală cu un italian, Alessio Burtone. Acesta a lovit-o cu pumnul, victima căzând și lovindu-se grav la cap. După o săptămână de agonie, Maricica Hăhăianu s-a stins din viață, pe data de 15 octombrie. Evenimentul trist a bulversat comunitatea românească, dar și autoritățile locale, care au condamnat gestul. La un an de la producerea tragediei, o mică piață de deasupra stației …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.