Intalnire-1
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a organizat, astăzi, o întâlnire cu primarii buzoieni și cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, AFIR, ANSVSA, pe tema absorbției de fonduri europene în perioada 2014-2020. La întâlnire au participat Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, Director general adjunct Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR, Iulian Bucătaru, Director general adjunct Centrul Regional II Constanța, Anghel Panait, șeful Serviciului Infrastructura de bază Centrul Regional II Constanța, Decebal Vrânceanu, directorul Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Dumitru Băculescu și directorul general al Autorității de Management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurală, Mihai Herciu.

”Absorbția fondurilor europene reprezintă o prioritate atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru fiecare autoritate locală din județul Buzău, întrucât ne oferă posibilitatea de a implementa proiecte de care fiecare comunitate are atâta nevoie. Am organizat astăzi această întâlnire din dorința ca primarii să fie informați în ceea ce privește perioada de finanțare 2014-2020”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Oficialii prezenți la întâlnire au prezentat pricipalele axe de finanțare, noile reglementări în domeniul absorbției fondurilor europene, alocările pentru fiecare măsură în parte, precum și modul în care a fost simplificat întregul proces de accesare de fonduri.
Una dintre noutățile prezentate în cadrul ședinței de astăzi a făcut referire la faptul că depunere proiectelor, avizarea achizițiilor, precum și depunere cererilor de finanțare și rambursare se poate face online, scurtându-se astfel timpii de așteptare.

”Discuția de astăzi a avut rolul de a le pune la dispoziție primarilor informațiile referitoare la noile ghiduri de finanțare, precum și schimbările care au apărut pe noul buget european. Ne dorim ca gradul de absorbție a fondurilor să fie cât mai ridicat, pentru că încă este nevoie de investiții substanțiale în fiecare comună în parte, fie că vorbim despre drumuri, sisteme de apă-canal sau de infrastructura educațională sau culturală”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

Reprezentanții autorităților locale au adresat întrebări și au discutat cu trimișii de la Centru chestiuni punctuale pe care le-a ridicat fiecare în parte.

2 COMENTARII

  1. […] Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a organizat, astăzi, o întâlnire cu primarii buzoieni și cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, AFIR, ANSVSA, pe tema absorbției de fonduri europene în perioada 2014-2020. La întâlnire au participat Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, Director general adjunct Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR, Iulian Bucătaru, Director general adjunct Centrul Regional II Constanța, Anghel Panait, șeful Serviciului Infrastructura de bază Centrul Regional II Constanța, Decebal Vrânceanu, directorul Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Dumitru Băculescu și directorul general al Autorității de Management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurală, Mihai Sursă știre […]

  2. […] Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a organizat, astăzi, o întâlnire cu primarii buzoieni și cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, AFIR, ANSVSA, pe tema absorbției de fonduri europene în perioada 2014-2020. La întâlnire au participat Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, Director general adjunct Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR, Iulian Bucătaru, Director general adjunct Centrul Regional II Constanța, Anghel Panait, șeful Serviciului Infrastructura de bază Centrul Regional II Constanța, Decebal Vrânceanu, directorul Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Dumitru Băculescu și directorul general al Autorității de Management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurală, Mihai …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.