5 iulie, zi neagră pentru lumea zborului din România. În urmă cu 2 ani, la această dată, un avion de tip AN 2 s-a prăbușit la Tuzla. 12 oameni au murit în catastrofa aviatică de atunci, între care patru erau militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale, cu vârste între 22 şi 49 de ani. Doar două persoane aflate la bordul avionului prăbușit în 2010 aveau să scape cu viață.
Și atunci, a fost doliu la Școala de Aplicație pentru Aviație de la Boboc. În tragedia din 5 iulie 2010 și-au pierdut viața și comandantul unității, comandorul Nicolae Jianu, alături de locotenent-comandor Cătălin Vicenţiu Antoche de34 de ani și locotenent Lavinia Guiţă de 26 de ani.

În accidentul aviatic de la Tuzla şi-au pierdut viaţa şi maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ, 43 de ani, locotenent Liviu Antim, 27 de ani, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu de 34 de ani.
De asemenea, în accident au murit şi maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, 36 de ani, maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc, 29 de ani, fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman, 26 de ani, fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu, 22 de ani, fruntaşul Cosmin Furtună, 28 de ani, și soldatul Cosmin Florescu, în vârstă de 25 de ani. Avionul care i-a dus spre moarte pe toți acești oameni aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Bobocu şi avea o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare.

Acum, la doi ani de la tragedia de la Tuzla, o altă nenorocire a lovit aviația românească. Patru militari au murit azi după ce elicopterul IAR 316 B în care se aflau, pentru un zbor de antrenament, s-a prăbușit pe un câmp, în județul Buzău. Surse din rândul anchetatorilor susțin că cei patru militari ar fi fost într-un zbor de antrenament iar accidentul s-ar fi produs în momentul în care membrii echipajului de zbor ar fi intenționat să revină la bază. Legătura radio cu cei patru s-a pierdut însă în jurul orei 12.00, atunci când s-a produs tragedia. Elicopterul a fost găsit cu mare dificultate de echipele de salvare într-un lan de porumb, ars în majoritate. Cei patru piloți au fost găsiți decedați, cu arsuri pe corp.
Cele patru victime ale accidentului de azi sunt căpitanul-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi.

Potrivit MANP, căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit.

Cristina DINULESCU

Citește și: ŞTIREA ZILEI! Elicopter militar aparţinând Bazei de la Boboc, prăbuşit pe câmp. Toţi cei 4 membri ai echipajului au fost găsiţi morţi

Pilotul care se afla la comanda elicopterului prăbuşit pe câmp este Mitică Docuz! Ceilalţi membri ai echipajului: un student şi doi mecanici de bord

Căpitanul comandor Mitică Docuz, mort în accidentul aviatic de azi, avea peste 1700 de ore de zbor la activ. Era căsătorit şi avea 2 copii

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.