Protest Cilibia-5
Hotărârea adoptată de Consiliul Local Cilibia prin care a fost interzisă concesionarea islazului comunal de către anumiți crescători de animale pe motiv că aceștia nu au adăposturile amenajate pe raza comunei este ilegală și va trebui revocată în următoarea ședință de Consiliu. Prefectura a analizat hotărârea adoptată de consilierii locali din Cilibia și a stabilit că aceasta este discriminatorie și că încalcă mai multe norme legislative. Documentul care explică motivele pentru care hotărârea adoptată la Cilibia nu a primit aviz de legalitate din partea Instituției Prefectului a fost transmis deja în teritoriu împreună cu recomandarea de revocare a acesteia de către aceiași aleși care au adoptat-o.
Prin urmare, crescătorii de animale care s-au văzut puși în situația de a nu primi islaz comunal pe motive legate de amplasarea stânei sau a domiciliului se vor putea înscrie la licitație pentru a beneficia de pășune pe raza comunei după revocarea hotărârii.
Miercuri, o crescătoare de animale a protestat la Primăria Cilibia unde a venit cu 500 de oi, în semn de revoltă față de refuzul primarului de a nu-i concesiona o suprafață de pășune. Primarul IOn Enache a refuzat concesionarea pe motiv că femeia, deși are domiciliul în Cilibia, nu ar avea dreptul la islaz pentru că adăpostul animalelor este amenajat în localitatea învecinată, respectiv la C.A. Rosetti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.