Maria Buleandra-1
Prefectul județului Buzău, Maria Buleandră, a demisionat joi seară după ce procurorii DNA au dispus trimiterea ei în judecată alături de alți inculpați în dosarul în care fostul prefect Paul Beganu este acuzat că ar fi primit un milion de euro pentru retrocedarea a peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii.
Maria Buleandră și-a depus demisia la Ministerul Afacerilor Interne care a făcut publică informația fără a nominaliza un înlocuitor.
Maria Buleandră a fost trimisă în judecată sub acuzația de instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, alături de alte 11 persoane printre care și fostul prefect Paul Beganu.
La momentul retrocedării suprafeței de peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii. Maria Buleandră era șeful Serviciul de Control al Legalității din Prefectura Buzău și avea în subordine mai mulți juriști. Printre aceștia se număra și Ștefan Feraru, denunțătorul său și inculpat în dosar, în sarcina căruia s-a reținut aceeași infracțiune ca în cazul Mariei Buleandră dar și luarea de mită, acesta primind in schimbul pasivității sale suma de 23.000 de euro și 10.000 de lei.
Contactată de Observatorul Buzoian, Maria Buleandră a declarat că nu este vinovată și nu se aștepta să fie trimisă în judecată în urma denunțului subalternului său.
„Efectiv nu mă așteptam la așa ceva. Sunt terminată și nu înțeleg cum de anchetatorii au luat o asemenea decizie doar în urma denunțului lui Stefan Feraru. Știam de denunțul acestuia, ba chiar am mers la DNA și am prezentat documente cu tot ceea ce a însemnat comunicarea internă dintre mine și domnul Feraru, care dovedește clar că nu am avut nici o implicare în această afacere. Cred că, dacă nu eram în această funcție, de prefect, nu aș fi fost trimisă în judecată”, a declarat Maria Buleandră.
Maria Buleandră a fost promovată în funcția de prefect în luna ianuarie a anului 2014 la câteva zile după ce fostul prefect, Gabriel Baltă, a fost destituit de Liviu Dragnea în urma unei vizite la Buzău când s-a constatat gestionarea dezastruoasă a deszăpezirii județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.