Cezar PREDA
După ce s-a bătut cu pumnii în piept că nu îl mai interesează șefia PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, revine la cârma organizației, pentru a cine știe a câta oară. Asta după ce reprezentanţii PDL au stabilit, sâmbătă, în şedinţa Colegiului Director, numirea unor noi lideri de organizaţii, pe locuri rămase vacante, la Argeş, Timiş, Buzău şi Brăila.
Preda revine în fruntea unei filiale zdruncinate și aproape inexistentă după ce în timpul ordonanței 55 privind migrația aleșilor locali toți primarii PDL, viceprimarii și numeroși consilieri au migrat la PSD. Cu o mână de oameni în subordine și cu comportamentul său dictatorial, Cezar Preda nu va avea o misiune ușoară în a revigora partidul la Buzău. Asta cu atât mai mult cu cât nici cu liberalii, partenerii politici ai PDL, deputatul nu este în relații prea bune.
Încă dinainte de a fi numit oficial lider al aripii PDL din noul PNL, Cezar Preda a aruncat cu noroi înspre vechii liberali, lăsând să înțeleagă că aceștia au pactizat cu PSD, urmând a face o opoziție de formă.
Preda s-a referit, mai exact, la vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, aflat după demisia lui George Scutaru din vârful PNL, în aceeași poziție acum cu Cezar Preda, respectiv aceea de copreședinte. Fără a ține cont că își jignește proprii aliați politici, Preda a spus public, printre altele, că Romanescu nu poate fi și liderul Opoziției și ”câinele de casă” al PSD-ului. Mesajul a fost transmis prin intermediul presei și nicidecum la masa discuțiilor, așa cum se procedează în cazul unor înțelegeri politice.
Autointitulat șef al noului PNL, lăsând să se înțeleagă că el este deasupra tuturor deși regulile noii formațiuni prevăd o conducere bicefală, amenințările lui Preda i-au cam speriat pe vechii liberali iar Romanescu a dat un pas înapoi atunci când a ales să nu candideze la funcția de președinte interimar al Consiliului Județean, funcție pe care ar fi putut să o obțină doar cu sprijinul PSD.
Speriat parcă de răcnetele lui Preda, Cristinel Romanescu a preferat să renunțe la lupta pentru șefia Consiliului, în favoarea pesedistului Emanoil Neagu, ulterior ședinței acesta adoptând o atitudine extrem de rezervată în preajma social democraților.
În aceste condiții, mai mult ca sigur, acum dar și pe viitor, Cezar Preda va fi cel care va tăia și spânzura în noul PNL, vechii liberali urmând a fi, probabil, simpli executanți în această ecuație politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.