elevi3

Mai puțin de jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea evaluării naționale au reușit note peste 5.00. Rezultatele sunt ușor sub cele de anul trecut și arată superficialitatea cu care unii elevii tratează examenele naționale, deși mai sunt doar câteva luni până la susținerea lor. Anul acesta, 47, 91 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la simulare în timp ce anul trecut promovabilitatea a fost de 48 la sută.
Matematica a fost cea care a ridicat cele mai multe probleme elevilor de clasa a VIII-a. doar 32, 79 la sută dintre cei care au susținut simularea au luat note peste 5 la această materie, în timp ce la română au promovat 69,85% dintre cursanți.
”Rezultatele sunt sensibil egale cu cele de anul trecut. Constat că este același dezinteres pentru Evaluarea Națională iar faptul că nu s-a introdus plafonul de medie pentru admiterea la liceu îi determină pe unii dintre elevi să fie superficali în pregătire. Nu putem da vina însă doar pe elevi, problema este și a unora dintre profesori dar și a familiilor care nu se interesează de pregătirea propriilor copii. Rezultatele la simulare vor fi un punct de reper pentru stabilirea strategiei în vederea pregătirii examenelor de vară, ceea ce ar putea duce la note ceva mai mari”, a declarat vineri inspectorul general al IȘJ Buzău, Geta Burducea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.