Frusina Ghinea

Demisie surprinzătoare la Primăria Movila Banului. Primarul Frusinea Ghinea și-a dat demisia din funcție, invocând motive de sănătate.
Demisia a fost confirmată de prefectul județului Buzău, Maria Buleandră.
”Și-a dat demisia, dar nu s-a emis ordinul de prefect. A făcut o solicitare către Consiliul Local că din motive de sănătate își dă demisia. Ne-a a trimis și nouă o adresă că a informat Consiliul Local, dar potrivit legii 215 și 393 trebuia făcut un referat de către secretarul comunei prin care ni să ni se aducă la cunoștință ce s-a întâmplat acolo în vederea emiterii ordinului încetării de drept a mandatului înainte de vreme. Am făcut vreo două adrese către ei, dar nu avem încă un răspuns, așteptăm adresa de la Primărie în vederea emiterii ordinului”, a declarat vineri prefectul de Buzău Maria Buleandră.
Potrivit cunoștințelor primăriței Ghinea, aceasta s-ar confrunta de circa un an de zile cu ceva probleme de sănătate. Până acum, Frusina Ghinea nu a putut fi contactată de reporterii Observatorul Buzoian pentru o declarație prin care să explice mai în detaliu motivul demisiei sale. Pe de altă parte, există voci care pun plecarea primăriței de la Movila Banului pe seama rezultatelor controalelor efectuate la începutul acestui an de Curtea de Conturi, controale care nu ar fi găsit-o pe Ghinea într-o situație tocmai fericită.
Frusina Ghinea a fost ales primar al comunei Movila Banului în anul 2004 pe liste PSD. În anul 2005 a trecut la PDL, partid din partea căruia a mai câștigat două mandate în 2008 și în 2012. În toamna anului 2014, profitând de prevederile ordonanței care legifera temporar migrația aleșilor locali, Frusina Ghinea a renunțat la statutul de membru al PDL, râmânând independentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.