6 pompieri buzoieni care în anul 2006 au fost angajați ”pe pile” au fost dați afară din serviciu, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Militare București.
Cei 6 pompieri și-au obținut slujbele în urma unui concurs trucat pentru care 4 ofițeri au fost deja trimiși după gratii. Este vorba despre locotenent colonelul în rezervă Florin Bologeanu care a fost condamnat la 5 ani de închisoare, despre colonelul Gheorghe Zaplaic, locotenent colonelul Ştefan Cozma, de asemenea în rezervă, şi căpitanul Florentin Huiu care trebuie să ispăşească fiecare câte 4 ani de detenţie. Conform deciziei instanței în sarcina căreia a picat soluționarea dosarului privind trucarea examenului de angajare la ISU Buzău în anul 2006, angajaţii favorizaţi la momentul respectiv trebuie să fie daţi afară.
”În urma deciziei Curţii de Apel Militare Bucureşti care este definitivă și prin care se dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, prin anularea poziţiei de admis, 6 subofiţeri din cadrul ISU Buzău au fost trecuţi în rezervă începând cu data de 16 iulie”, a declarat azi purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu.
Candidații la examenul din anul 2006 au fost favorizați prin supraevaluarea notelor obținute la examenul scris.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.