Interlopul buzoian Valeriu Negociu, zis Marian Nissan, încarcerat la Penitenciarul Mândreşti, după ce a fost acuzat de şantaj și cămătărie, a plecat astăzi acasă. Judecătorii de la Tribunalul Buzău i-au admis azi cererea de liberare provizorie sub control judiciar.
La orele după amiezii Valeriu Negociu, zis Nissan, a părăsit închisoarea Mândrești, declarând că abia așteaptă să ajungă acasă să-și îmbrățișeze copilul. Nissan nu a vrut să comenteze decizia instanței de a-l ține după gratii 8 luni de zile, deși nu a fost condamndat definitiv pentru ce i se pune în cârcă.
Reamintim, cunoscutul interlop buzoian a ajuns după gratii în toamna anului trecut, sub acuzaţia de şantaj.
Mai exact, pe 18 octombrie 2011, Valeriu Negociu zis Marian Nissan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de şantaj. El împrumuta cu sume foarte mari diverşi patroni care nu se mai descurcau cu banii. Le cerea apoi dobânzi foarte mari, pe care afaceriştii abia le puteau suporta. Cei care nu i-au putut restitui cămătarului banii ceruţi, erau umiliţi, şantajaţi, ameninţaţi şi chiar bătuţi. Până acum, anchetatorii au identificat cel puţin cinci victime ale lui Nissan, în timp ce alţi buzoieni care de-a lungul vremii au apelat la serviciile interlopului, au plecat din ţară de frică ori au fost nevoiţi, potrivit anchetei, să-i cedeze acestuia bunuri de valoare, maşini şi chiar imobile.

Vezi aici decizia instanței:

Admite recursul formulat de inculpatul Negociu Valeriu. Casează încheierea atacată. Admite cererea formulată de inculpatul Negociu Valeriu, fiul lui Stere şi Florica, năsiu În baza art.160 ind.8a al.2 cu referire la art.160 ind.2 C.pr.pen. dispune punerea în libertate provizorie a inculpatului, sub control judiciar, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.70/2011 din data de 20.10.2011 emis în baza încheierii de şedinţă nr.48/20.10.2011 a Judecătoriei Buzău. În baza art.160 ind.8a al.3 cu referire la art.160 ind.2 al.3 C.pr.pen. impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii pe durata liberării provizorii: – să nu depăşească limita teritorială a mun.Buzău decât în condiţiile stabilite de instanţă; – să se prezinte la organele de urmărire penală si la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să se prezinte la Poliţia Mun.Buzău desemnat ca organ de supraveghere de către Tribunalul Buzău, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; – să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Judecătoriei Buzău; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. În baza art.160 ind.2 al.3 ind.1 C.pr.pen. impune inculpatului respectarea suplimentară faţă de cele arătate mai sus şi a următoarelor obligaţii pe durata liberării provizorii: – să nu se apropie de părţile vătămate şi de martorii menţionaţi în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău nr.653/P/2010 din data de 12.12.2011 sau de membrii familiilor acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect; – să nu conducă niciun vehicul; – să nu se afle în locuinţa părţilor vătămate. În baza art.160 ind.2 al.3 ind. 2 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului cu privire la încălcarea cu rea-credinţă a obligaţiilor ce-i revin, nerespectarea acestora având ca efect luarea măsurii arestării preventive. Prezenta încheiere se va comunica, de îndată inculpatului, Poliţiei Mun.Buzău, Jandarmeriei Buzău, Poliţiei comunitare Buzău, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Buzău, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, IPJ Buzău-Serviciul de Investigaţii Criminale. În baza art.160 ind.2b C.pr.pen., Poliţia Mun.Buzău va verifica periodic respectarea obligaţiilor impuse inculpatului, iar în cazul în care se constată încălcări ale acestora va sesiza de îndată instanta de judecată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.