Peste 60 de familii din Buzău nu au, de luni dimineață, energie electrică după ce societatea Integral, care a avut în proprietate imobilul, a decis să sisteze alimentarea cu energie electrică. Societatea Integral care a deținut imobilul a vândut locuințele către locatari iar din luna octombrie nu mai avea nici un fel de contract de furnizare a utilităților.

Oamenii care locuiesc în blocul 2 de pe Aleea Industriilor sunt disperați, mai ales că sunt familii cu copii care au ajuns să își facă temele și să își petreacă seara  la lumina lumânării.

Potrivit locatarilor, societatea Integral ar fi sistat de luni alimentarea cu energie electrică fără a anunța pe nimeni.

„De ieri dimineață, ne-am trezit fără curent. Frigiderele s-au dezghețat, de stat stăm la lumânare și nu știm cât va mai dura situația asta. Am înțeles că domnul Vasilescu de la Integral ne-a spus să ne facem contract pe asociație pentru furnizarea de energie electrică, dar am înțeles că nu au ieșit încă actele asociației și nu avem cum să facem contract”, ne-a spus o locatară de la blocul 2 de pe Aleea Industriilor.

La rândul său, directorul Integral, Victor Vasilescu a declarat pentru Observatorul Buzoian că a notificat locatarii încă din luna decembrie a anului trecut că din 10 februarie va sista alimentarea cu energie electrică, dat fiind că furnizorul de energie electrică avea contract cu societatea iar societatea nu mai are din toamnă nici un fel de contract cu locatarii blocului.

„Din octombrie nu mai am nici un fel de contract cu ei iar din decembrie i-am notificat că din 10 februarie vreau să închei tot. Ei trebuie să își facă asociație de proprietari și să facă contract cu furnizorul de energie electrică. Este treabă de semnat un act, treabă de 5 minute. Că dumnealor nu au încă actele asociației gata nu este treaba mea. Cred că este delăsare pentru că eu i-am notificat din decembrie”, a declarat Victor Vasilescu, administratorul societății Integral.

Din fericire, oamenii au căldură și apă de la Regia Autonomă Municipală și de la Compania de Apă, reprezentanții acestor instituții precizând că locatarii sunt cu plata la zi și nu există pericolul sistării acestor servicii.

Conform locatarilor, demersurile pentru înființarea asociației au fost demarate și chiar au avut loc alegeri fiind desemnat un președinte de asociație, care a fost contactat și a promis că va reveni cu detalii despre situația locatarilor din Aleea Industriilor.

Până atunci însă, 60 de familii care locuiesc în municipiul Buzău își vor petrece încă o zi la lumina lumânării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.