Bacalaureat 2013-7
60, 66 la sută dintre liceenii care au susținut bacalaureatul de vară au reușit să promoveze, rezultatele obținute fiind mulțumitoare, potrivit șefilor din învățământul buzoian și peste media pe țară. Potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Buzău, Geta Burducea, în sesiunea actuală a bacalaureatului, procentul de promovare este de 60, 66 la sută, cei care au tras în jos fiind absolvenții din seriile trecute. Din absolvenții seriei curente au promovat, potrivit sursei citate, 67, 26 la sută dintre candidați.
Un singur liceu, respectiv Colegiul BP Hasdeu, are promovabilitate sută la sută, urmat fiind de Colegiul Mihai Eminescu 99, 28 la sută și de Liceul Ștefan cel Mare unde 90, 24 la sută dintre cei care au suținut bacul au luat cel puțin media 6.00. Doi candidați, unul de la Hasdeu și unul de la Eminescu, au luat bacalaureatul cu 10 pe linie, față de 10 câți absolvenți cu note maxime au fost anul trecut.
Dezastru se înregistrează în liceele din mediul rural. Astfel, la Liceul Tehnologic Pătârlagele, la liceul din Lopătari și la Liceul din localitatea Rușețu, promovabilitatea este zero, însă în aceste școli numărul candidaților la bacalaureat este redus. De pildă, la Lopătari au fost trei candidați, nici unul nereușind să ia bacul. Anul acesta, surpriza a constituit-o Liceul Agricol din Buzău unde procentul de promovare este de 31 la sută, semnificativ mai mare față de ultimii ani.
Oficialii din IȘJ Buzău speră ca după depunerea contestațiilor, procentul de promovare la nivelul județului să crească.
În sesiunea din vară a anului trecut, înainte de depunerea contestațiilor, la Buzău, promovabilitatea a fost de 63.99 la sută, ulterior crescând la 64, 9 la sută iar în vara anului 2012 a fost de 50.79 la sută.
C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.