Constantin BOSCODEALA

Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, poate răsufla ușurat până în toamnă. Magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au dat, marți, un nou termen în apelul formulat de edilul buzoian la condamnarea inițială la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Gloria. Astfel, analizarea cauzei în care primarul Buzăului este judecat pentru fapte de corupție va fi pe 15 septembrie. După vacanţa judecătorească, instanţa urmează să readministreze unele probe şi să audieze inculpatul şi martorii.
In 10 februarie, Constantin Boşcodeală, primar al Buzăului şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Buzău, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care fusese trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

De altfel, Boşcodeală a făcut apel, care se judecă acum la Curtea de Apel Braşov.

De asemenea, în iunie 2014, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.

În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

În februarie, imediat după decizia instanţei de a-l condamna la închisoare, Boşcodeală declara că îşi va delega atribuţiile de primar către cei doi viceprimari ai Buzăului, Sebastian Radu şi Fănică Bârlă, dar şi că va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD Buzău.

Ulterior, el anunţa că rămâne la conducerea organizaţiei PSD Buzău, luând această decizie după o discuţie purtată cu liderul partidului, Victor Ponta.

Constantin Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzău, iar din 2010 este liderul organizaţiei judeţene PSD Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.