Politist Local

Dispută aprinsă pe o rețea de socializare după ce un polițist local buzoian a fost fotografiat într-un magazin din oraș purtând o cămașă cu însemnele Poliției Române. Polițistul local, care pare a sta la o coadă, poartă o cămașă cu însemnele Poliției Române la care, însă, are atasați epoleți ai Poliției Locale.

Imaginea apărută pe un cont de Facebook intitulat „Polițiștii au umor” este însoțită de următorul text:

„Această fotografie ne-a fost trimisă de un prieten din Mun. Buzău și a fost făcută într-un magazin din localitate. După cum bine vedeți, impostura, nesimțirea și tupeul fac o casă destul de bună cu gardienii publici din Buzău. Nu, cel din fotografie nu este polițist, este doar un local care poartă fără niciun drept, o cămașă care face parte din uniforma polițiștilor, din cadrul Poliției Române. Ia să vedem, se sesizează cineva din oficiu, potrivit dispozițiilor art. 292 din Codul de Procedură Penală și să efectueze cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale, prevăzută de art. 258/alin.3 din Codul Penal ?! Hai să distribuim această fotografie și să terminăm odată cu impostura ! Mulțumim !”

Comentariile internauților nu au întârziat să apară, părerile  fiind împărțite. Unii îi  dau dreptate autorului postării și spun că polițistul local nu are nici un drept să poarte cămașa cu însemnele Poliției Române în timp ce alți comentatori sunt de părere că se face prea mult tam-tam pentru o problemă minoră.

Catalin Bran Mdaa, este destul de exacerat, sa porti insemne ale unui politist national (reprezentant al ministerului afacerilor interne) odata ce tu esti reprezentant al primariei(consiliului local) este ceva gresit in ce a spus administratorul ?! Este o lege in sensul asta si cineva nu o respecta

 

Gelu Iliesi Simpla purtare a uniformei de politist nu este suficient pentru a putea fi acuzat conform art. 258. Cel care are timp sa citeasca trebuie sa si inteleaga ceea ce citeste.

 

Platon Eugen Nu-i uzurpare de calitati oficiale ,este port ilegal de insemne!

 

Floriana Traian Imi cer scuze ,dar acesti oameni lucreaza ,cistiga piinea de zi cu zi ! Am lucrat acum multi ani in urma ,ca si Gardian Public ,din pacate nu am fost la politia locala …sau cum se numeste acum dar iti faci datoria ,nu trebuie sa condamnati pe cineva aiurea !

 

Alexandru Musat ce tot aveti impotriva politiei locale?nu fura,nu dau in cap,castiga si ei o paine cinstit.terminati cu porcariile astea odata

 

Paul Jurik Tot Politie se numeste si „Politia Locala”. POLITIE = Organ de stat însărcinat cu menținerea ordinii publice și cu reprimarea infracțiunilor. ◊ Expr. A face poliție = a menține ordinea într-un mod sever și autoritar. Atribuția de control și de supraveghere a ordinii publice.

 

 

Rămâne de văzut dacă reprezentanții Poliției Locale Buzău vor veni cu ceva explicații despre angajatul care poartă cămașa specifică uniformei Poliției Române sau dacă cineva se va sesiza si va sancționa în vreun fel gestul polițistului local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.