arest
Poliţiştii buzoieni au luat, în ultima lună, măsuri pentru supravegherea judiciară a 64 de persoane, faţă de care instanţele de judecată au dispus măsuri preventive. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate două înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial cu alte măsuri.
Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. Poliţiştii verifică, periodic, modul în care acestea îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării obligaţiilor, sesizează instanţa competentă.
În perioada 1 – 31 octombrie a.c., la nivelul judeţului Buzău, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 6 persoane.
La sfârşitul lunii octombrie a.c., poliţiştii Biroului Supravegheri Judiciare şi ceilalţi poliţişti cu atribuţii în domeniu din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău desfăşurau activităţi specifice faţă de 6 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 58 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Poliţiştii au verificat, periodic, modul în care persoanele respective îşi respectau obligaţiile, iar în două cazuri au sesizat instanţele competente care au dispus instituirea măsurii preventive.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.