GALERIE FOTO: Primele platforme de gunoi îngropate, inaugurate oficial de primarul Constantin Toma

0
620

Primăria Buzău împreună cu societatea RER Ecologic, care se ocupă de salubrizarea orașului, a inaugurat oficial, miercuri, primele trei platforme de gunoi îngropate. Cele trei platforme de gunoi inaugurate miercuri vor funcționa experimental până în primăvara anului viitor când, dacă își vor dovedi eficiența, vor mai fi realizate încă 17 astfel de platforme.
„E o noutate pentru Buzău, dar în alte orașe din țară și mai ales în străinătate există astfel de platforme. Dacă până în primăvară buzoienii, Primăria și societatea care se ocupă de salubritate vor fi mulțumiți de aceste platforme se vor mai monta încă 17 pentru că în celelalte locații nu există soluția tehnică însă avem alte soluții pentru îmbunătățirea tuturor platformelor. Este o soluție modernă, civilizată, nu mai există mizerie, câini și nici alte persoane care să caute în gunoaie”, a declarat primarul Constantin Toma.
Costul unei astfel de platforme se ridică la 8.500 de euro și în mod normal investiția trebuia suportată din bugetul Primăriei însă după negocieri cu firma de salubritate s-a hotărât ca costurile pentru amenajarea acestor platforme să fie suportate în mod egal de Primărie și societatea responsabilă cu salubritatea.
Amplasarea platformelor îngropate a creat însă și nemulțumiri în rândul locatarilor cauzate fie de dispariția unor locuri de parcare fie de programul de colectare. Pentru a rezolva problema Primăria a solicitat semnături locatarilor din zonă și numărul celor care au fost pentru amplasare platformelor a fost mai mare decât numărul celor care s-au împotrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.