Odată cu începerea celui de-al doilea semestru al anului şcolar, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reluat activităţile preventiv-combative în zona unităţilor de învăţământ.
Astfel, la începutul săptămânii, au fost desfăşurate 195 de acţiuni în unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural, precum şi în zona adiacentă şcolilor generale şi liceelor. Poliţiştii au efectuat verificări în 253 de unităţi de alimentaţie publică (133 din mediul urban şi 120 din mediul rural), ocazie cu care s-a procedat la reinstruirea angajaţilor cu privire la interdicţia legală de a servi cu băuturi alcoolice minorii.
Au fost depistaţi 78 de elevi care absentau de la cursuri (71 în mediul urban şi 7 în mediul rural), precum şi 2 aflaţi în situaţia de abandon şcolar.
Ca urmare a modului de intervenţie a uneia dintre echipele participante la acţiune, s-a reuşit prinderea unui tânăr de 22 de ani, din Buzău, imediat după ce acesta a deposedat, prin ameninţare cu acte de violenţă, un adolescent în vârstă de 15 ani de suma de 20 de lei. Incidentul s-a produs în timp ce victima se afla împreună cu doi prieteni în zona din spatele unei pizzerii din municipiul Buzău.
În total, au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.160 de lei. Printre cei amendați s-au numărat 3 elevi care au consumat băuturi alcoolice pe stradă, în apropierea unităţilor de învăţământ, doi barmani care au servit minori cu băuturi alcoolice, precum şi 3 părinţi care nu şi-au supravegheat corespunzător copiii.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.