GALERIE FOTO: Profesorii buzoieni au protestat în fața Prefecturii nemulțumiți de proiectul Legii salarizării unitare

0

Aproape o sută de dascăli au pichetat, luni la prânz, Instituția Prefectului județului Buzău, protestând astfel față de proiectul legii salarizării unitare, care a fost adoptată de camera superioară a Parlamentului, fără a se ține cont de amendamentele propuse de sindicaliștii din Învățământ.

Cadrele didactice buzoiene s-au strâns în fața Prefecturii, îmbrăcați în veste și fluturând steaguri cu numele sindicatului din care fac parte iar o delegație a acestora a fost invitată de prefect la discuții pe tema nemulțumirilor care i-au determinat să iasă în stradă.

„ Nemulțumirea cadrelor didactice și a întregului personal din învățământ cu privire la legea salarizării care situează învățământul pe ultimele trepte din grila adoptată. Această formă a fost adoptată de Senat și deși au fost propuse amendamente acestea nu a fost adoptate și la votul final Legea a ieșit așa cum a fost propusă. Sperăm ca la Camera Deputaților să se facă modificările pe care sindicatele din învățământ le solicită. Miercuri avem organizat un protest al București, o pichetare a Parlamentului, la care sperăm să ne întâlnim toți colegii din țară și la care se vor adopta și viitoarele măsuri de protest”, a declarat liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Ion Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.