Program Rabla
imagine de arhivă

Polițiștii buzoieni, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere Piaţă şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău au efectuat, vineri, cinci percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice, precum şi două verificări la ateliere de dezmembrări auto, de pe raza judeţului Buzău. Anchetatorii aveau indicii că cei vizați derulează afaceri necurate cu mașini de proveniență dubioasă.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au inventariat stocurile de subansambluri şi piese auto existente şi au ridicat documente de evidenţă contabilă, precum şi înscrisuri extracontabile privind actele de comerţ cu astfel de produse.
De asemenea, specialiştii din cadrul celorlalte instituţii au urmărit respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte autorizarea de funcţionare şi obligaţiile de conformitate din partea R.A.R., precum şi respectarea normelor de mediu în conformitate cu legislaţia ce reglementează aceste domenii.
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 50.000 de lei şi au fost indisponibilizate 82 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, urmând a fi dispuse măsuri legale la finalizarea cercetărilor.
Totodată, trei administratori de societăţi comerciale, cu vârste între 34 şi 44 de ani, şi alte două persoane, în vârstă de 35 şi respectiv 36 de ani – persoane fizice neautorizate, toţi din judeţul Buzău sunt cercetați de oamenii legii fiind suspectați că, în perioada ianuarie – iulie, ar fi achiziţionat din ţară şi din străinătate autovehicule.
Ulterior, acestea ar fi fost dezmembrate în ateliere, iar subansamblurile şi piesele auto obţinute ar fi fost comercializate la diverse persoane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunţuri postate pe internet, fără ca veniturile obţinute să fi fost evidenţiate şi fără a se fi achitat obligaţiile către bugetul statului.
Prejudiciul estimat la acest moment, numai pentru lunile iunie şi iulie a.c., este de aproximativ 120.000 de lei, în cauză urmând a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin aceste activităţi ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.